Elrow, het wereldberoemde en kleurrijke entertainmentfestival, strijkt in september voor het eerst in haar geschiedenis neer in Nederland. Op zaterdag 8 september verandert de Amsterdamse NDSM Werf in een overweldi- gende fantasiewereld met prachtige creatieve podia waar de bezoekers onderge- dompeld worden in de bekende thema’s. Welke thema’s er precies gebruikt gaan worden zal later bekend worden gemaakt via social media.

Op het elrow Town festival is iedereen welkom. Niet voor niets is het motto ‘Cele- brate weirdness in all its amazing forms’. Goed is hierbij niet goed genoeg; positief shockeren, verrassen en laten genieten is waar het om draait. Bezoekers worden getriggerd om uit hun comfortzone te komen en zich te verliezen in de elrow- droomwereld. House, techhouse, techno komt er van ruim twintig dj’s.

Over elrow
Het bonte sprookje begint in 2010. Juan Arnau Jr en Cruz Arnau, zesde generatie van entertainmentfamilie Arnau, hebben het plan om een klein feestje in Barcelona te organiseren. Het moet een speelplek voor volwassenen worden, een droomwereld vol surrealistische optredens, met kwalitatief goede dancemuziek.
Dat werd het, en naar mate de feesten in rap tempo omarmd werden door een steeds groter feest-minnend publiek ontstond het idee om dit soort feesten overal ter wereld te geven. Party’s waarbij je het zo gek niet kunt bedenken of het is er of kan

er: uitbundige confettiregens, trapeze-acts in de nok van de kunstig aangeklede ruim- tes, straattheater van hoog niveau en vooral een kleurrijk publiek, dansend op de beats van top dj’s.

Zeven jaar later is elrow het snelst groeiende entertainmentconcept ter wereld. Er is een hoofdkantoor (het Rowhouse) in Barcelona en een steevast uitverkochte resi- dent avond in Amnesia, Ibiza. Inmiddels bestaat de elrow-Familie, want zo wordt het eventteam genoemd, uit meer dan 118 vaste medewerkers, terwijl er op locatie nog eens 350 man aan het werk zijn. Er zijn themafeesten gegeven van Barcelona tot Bristol, van Shanghai tot Kaapstad en van New York tot Mumbai; 250 events in meer dan vijftig verschillende steden. Een greep uit de vele thema’s: Far Rowest (denk Western, Lucky Luke en bankrovers), Rowllywood (feesten in de set van een Bolly- wood-film, inclusief de Taj Mahal) en Sambowdromo do Brasil; de fameuze Brazili- aanse straatfeesten, maar dan in jungle-omgeving.

Meer noemenswaardigheden: alleen vorig jaar al werden er 105 shows gegeven, in
24 landen. De shows en de twee festivals trokken wereldwijd 1,8 miljoen bezoekers, waarover in totaal 25 ton aan confetti werd uitgestrooid.

Amsterdam is de derde stad ter wereld waar het elrow Town Festival neerstrijkt.

Elrow Town Festival 2018
Datum: zaterdag 8 september
Pre-registratie: Woensdag 17 januari via https://www.elrowtown.com/en/amsterdam
Start kaartverkoop: maandag 29 januari
Locatie: NDSM Werf
Tijden: 12:00 – 23:00h
Muziekstijlen: House, Techhouse, Techno
Website: https://elrowtown.com/en/amsterdam