Sinds vandaag kan je weer kaarten kopen voor Vrijland Festival, het meest diverse bevrijdingsfestival van Amsterdam. Behalve dan als je “vrij” in je voor en/of achternaam hebt, want voor deze mensen biedt het festival een vrijkaartje aan. Ben of ken jij zo’n “vrij” persoon, geef deze meevaller dan even door, want het bijwonen van Vrijland festival lijkt voor deze kleine groep gelukkigen dit jaar een beetje “meant to be”. Over werk hoef je geen zorgen te maken, want dit jaar gaat de slogan van het festival voor iedereen op: 5 mei iedereen vrij!

BETALEN IN BITCOIN
Vrijland speelt dit jaar in op de vrijheid van betaalmiddelen en biedt als eerste Nederlandse festival speciale bitcoin zwermtickets aan. Ben je de bubbel moe, dan kan je vanaf vandaag je bitcoin inwisselen voor 408 kaartjes naar de vrijheid (volgens huidige koers). Even lekker weg uit het digitale landschap en met beide voeten terug in de echte wereld. Het aantal bitcoinkaarten wordt aangepast naar de actuele koers en teruggerekend naar de speciale bitcoin groepskortingprijs van €25,- per kaart. Beperkt beschikbaar, mail bij interesse naar [email protected]

LINE-UP
Afgelopen week lanceerde Vrijland haar line up en ook dit jaar raakt het programma een hele reeks muzikale genres. “Wij willen geen platte eenheidsworst zijn in festivalland, dus proberen we op alle vlakken “out of the box” te denken om zo een interessant festival neer te zetten waar een brede groep mensen elkaar kan ontmoeten en samen de vrijheid kan vieren”, Aldus Nadia Duinker, medeorganisator van Vrijland Festival. “Van Nederlandse hiphop, tot techno, house, reggae en disco, voor ieder wat wils om de voetjes de hele dag de vrije loop te laten.”

De Harde Klapper
ROD
De Sluwe Vos
Juan Sanchez
Carlos Valdes
Mirella Kroes

Festimi
I-F
Legowelt live
Tornado Wallace
Tsepo b2b Olaf Boswijk
Philou Louzolo
Carista

Puna
Hef
Mula B
Abstract
Yung Nnelg
Amartey
Claire Lyons
Fox & Mink
Camtrao
Host: Anne-Fay

Disco Dolly
Julien Simmons & Tommy Theo & Juri Miralles
Lelystad
Guy Gravier & Steinsraad
Tom & Sana

Grooveproof
El Rub a dub
Jahnalogue
Ras Sjamaan
L-Dopa
Ramses Hoppa
Pauluz dB
Cut It Dub

De Kelder hosted by Pablo Discobar
Pablo Discobar Soundsystem
Ivy Knock

RANDPROGRAMMA
Ook qua randprogramma kan je dit jaar weer alle kanten op bij Vrijland. Sportieve, spirituele, erotische en ontspanningsactiviteiten worden aangeboden om al je zintuigen, fantasieën en spieren te triggeren.
Denk aan de “around the world swing”, een hoge schommel waarmee je over de kop kan schommelen, een zweven is leven rondje in de nostalgische draaimolen, sjansen en limbodansen in Limboland, of een fanatiek sprintje trekken over de volwassen “mega blubber power race” stormbaan. Ongegeneerd kunnen spelen, ook als volwassene, is volgens de organisatie een belangrijk element van het ultieme vrijheidsgevoel, en daarom neemt dit aspect een belangrijke plaats in op het festival.

GRATIS VRIJLAND TATTOO
Tattooshop ’t Schoffie is dit jaar ook van de partij op Vrijland en kan al je mooiste vrijheidsleuzen vereeuwigen op je lichaam. Tip: bedenk van tevoren even wat je wilt en laat er voor de zekerheid nog een spellingscheck overheen gaan. Echte diehard fans kunnen het welbekende logo van Vrijland gratis laten tattooeren en worden daarmee levenslang vip gasten van het festival.

80% VLEESVRIJ
Wat betreft de selectie van de foodcateraars neemt het festival dit jaar een duidelijk standpunt in. 80% van al het aanbod van eten op Vrijland zal dit jaar vleesvrij zijn. “Op deze manier bieden we voldoende keuzevrijheid voor iedereen, maar willen we tegelijkertijd een voorbeeld geven dat de verhoudingen waarin wij vandaag de dag eten, anders kunnen zonder dat je het gevoel hebt dat je iets mist,” aldus de organisatie.

Vrijland zal de komende weken de food line-up en nog meer leuke verrassingen gaan onthullen, dus houd voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.

Vrijland Festival 2018
5 mei 2018
12:00 – 23:00
Blijburg aan Zee, Pampuslaan 501, 1087 LA Amsterdam
Tickets verkrijgbaar via de website (ook in cryptocurrency)
www.vrijlandfestival.nl