Muziek met Latijns-Amerikaanse invloeden is volop terug te horen in de Nederlandse hitlijsten. Ook in de clubs slaat de muziekstijl aan. Door heel Nederland verkoopt het feest Fiesta Macumba uit. Deze zomer nodigen ze iedereen uit om verliefd te worden op de heerlijke reggaeton, salsa, merengue en caribbean beats, rechtstreeks afkomstig uit de straten van dit passievolle continent. Op zaterdag 7 juli zal het sfeervolle Ouderkerkerplas in Amsterdam een dag volledig in het teken staan van muziek, liefde en het leven: Música, Amor y Vida. Verwacht van deze eerste editie een groot feest met (inter)nationale live-acts, DJ’s, Latin street food en allerlei verrassingen die allemaal een link hebben met de Zuid-Amerikaanse cultuur. Het grote zusje van Fiesta Macumba is geboren: Festival Macumba. De kaartverkoop is gestart via de website.

Onder de slogan “dansen, flirten en genieten van de lekkerste música latina” is Fiesta Macumba in de afgelopen jaren een begrip geworden in het nachtleven. Het feest trekt door heel Nederland een divers publiek van alle leeftijden en verschillende culturen. Deze zomer zetten ze een volgende stap door een eigen festival te organiseren. De Ouderkerkerplas lijkt daarvoor de uitgelezen locatie. Het ligt midden in de natuur en heeft een strand dat is gelegen aan een schitterende uitgestrekte plas. Dit maakt het een van de meest bijzondere festivallocaties van Amsterdam en omstreken.

Na jaren vol onvergetelijke clubavonden door het land is het nu tijd om de heerlijke sfeer, beleving en het plezier van Fiesta Macumba naar buiten te brengen. Met Festival Macumba willen we iedereen het gevoel geven dat ze door de straten van Latijns-Amerika lopen. De hits die daar nu hot zijn, maar ook de (tijdloze) klassiekers waarmee we zijn opgegroeid geven we graag door aan het publiek”, aldus de organisatie.

Festival Macumba telt meerdere podia. Op ‘La Vida’ staat live-muziek centraal, gebracht door een bijzondere internationale line-up. Bij ‘La Fiesta’ komen alle hits voorbij: reggaeton, merengue, cumbia en dancehall beats worden naadloos in elkaar gedraaid. Ten slotte kan iedereen bij ‘La Habana’ op salsa, merengue en bachata dansen alsof ze in de straten van Cuba zijn, onder het genot van heerlijke mojitos. Naast drie grote stages komen er verschillende kleinere areas, een aparte Latin food stage en kan het publiek een aantal verrassingen verwachten. Met dit festival wil de organisatie hun liefde voor de Zuid-Amerikaanse cultuur doorgeven en alle zintuigen van haar bezoekers tot lo maximo prikkelen.

De eerste namen van de line-up van Festival Macumba worden binnenkort bekend gemaakt. Early Bird kaarten voor het festival kosten €36,00 (excl. servicekosten) en zijn vanaf vandaag (12:00 uur) te koop via: www.festivalmacumba.nl.

Festival Macumba
Zaterdag 7 juli 2018
Ouderkerkerplas, Amsterdam