Op 18 augustus 2018 keert STRAF_WERK voor de derde keer terug naar het robuuste stadsstrand Blijburg aan Zee onder de nieuwe naam SWF 2018 met o.a. Solomun, Maceo Plex en Joris Voorn. Oprichter van Diynamic, Solomun, maakt zijn debuut op een STRAF_WERK evenement. Maceo Plex keert na vier jaar terug bij de organisator en ook Joris Voorn maakt zijn rentree op SWF. Kölsch en Maya Jane Coles staan naast bovengenoemden als headliners op het festival. Zoals altijd worden grote artiesten gecombineerd met talent van eigen bodem.

Plex en Voorn opnieuw op STRAF_WERK evenement, Solomun debuteert
Met radioshows in meer dan 30 landen en zijn eigentijdse Diynamic label heeft Solomun grote invloed op de Europese house. Zijn Do It Yourself mentaliteit stuwt niet alleen het label, maar ook zijn residenties. De clubavonden Solomun+1 zijn vanaf het begin een begrip geworden op Ibiza en buiten het eiland. Evenveel invloed heeft Maceo Plex, één van de meest gewilde headliners op dit moment. De Amerikaan lanceerde in 2016 het succesvolle Mosaic by Maceo, een zomerse dinsdagvond in Pacha, Ibiza. Zijn tweede album Solar, genaamd naar zijn zoontje, is gericht op een diepere band met het publiek. Ook Nederlands grootste house/techno DJ Joris Voorn is aanwezig op 18 augustus.

Artiesten uit het STRAF_WERK straatje
Wereldhits als Grey en Loreley tekenen de carrière van Kölsch. Zijn album ‘1989’ van afgelopen jaar werd uitgebracht door Kompakt en maakte een wereldwijde impact. Na zijn memorabele afsluitset in 2016 in het Klokgebouw keert hij terug op SWF 2018. Alan Fitzpatrick is eveneens een terugkerende STRAF_WERK artiest die op 3 februari zijn debuut maakte in De Marktkantine. Zijn label We Are The Brave belichaamt de techno sound die de organisatie wil laten horen. De Duitse componist en producer Henrik Schwarz staat bekend om zijn eclectische benadering van muziek. Deze duizendpoot varieert tussen verschillende disciplines zoals filmmuziek, grootschalige techno evenementen of concertoptredens in auditoriums. Schwarz is eveneens een oude bekende van de organisator.

Talent van eigen bodem
De visie van STRAF_WERK waarin talent van eigen bodem naast grote artiesten worden geboekt is terug te zien op SWF 2018. ANOTR, Aurelius en Luuk van Dijk zijn enkele van deze talenten. Daarnaast debuteren Nicky Elisabeth, Octual, Tenzers en Luna Ludmilla 18 augustus op het stadsstrand.

STRAF_WERK Festival
Datum: 18 augustus 2018
Plaats: Blijburg aan Zee, Amsterdam
Tijd: 12:00 t/m 23:00
Tickets: verkrijgbaar vanaf 26 februari op www.strafwerk.org

Volledige line-up:

Solomun
Maceo Plex
Joris Voorn
Kölsch
Maya Jane Coles

Alan Fitzpatrick
Anthony Parasole
B.Traits
De Sluwe Vos
Eats Everything
Henrik Schwarz live
KiNK presents Kirilik live
Mind Against

ANOTR
Aurelius
Cinnaman
Luna Ludmila
Luuk van Dijk
Melé
Nicky Elisabeth
Octual
Philou Louzolo
Prunk & Chris Stussy
Samuel Deep
Tenzers
Toman
Tsepo
William Djoko
Wouter S