Nederland kent veel festivals, maar er zijn er niet veel die op een onbewoond eiland plaatsvinden. GROW Festival brengt daar verandering in door het Utopia Eiland voor één dag, op zaterdag 23 juni, als festivallocatie om te dopen. Deze groene oase ligt nabij het centrum van Almere en levert met haar vier hectare aan wilde natuur een uitgelezen locatie voor GROW Festival, dat zich focust op hiphop, r&b en dancehall. Vandaag is bekend gemaakt dat onder andere Freddy Moreira, Dopebwoy, DYNA, Girls Love DJ’s, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Happy Feelings, I Am Aisha, DJ Flava en De Danshal zijn bevestigd. Er is een beperkt aantal early birds te verkrijgen voor €17,50. Reguliere tickets kosten €22,50. De kaartverkoop start vrijdag 2 maart om 12:00 uur via growfestival.nl.

Deze zomer vindt de derde editie van GROW Festival plaats. Op de twee podia is dit jaar niet alleen hiphop te horen, maar kan het publiek ook los gaan op r&b, dancehall en moombahton. De focus ligt bij de mainstage op de sound van nu, met namen als DYNA, Freddy Moreira en Dopebwoy. Op de throwback stage worden herinneringen van vroeger naar boven gehaald. Nostalgie zal de boventoon voeren met acts als Happy Feelings, DAISY en DJ Aiscream.

Utopia Eiland maakt onderdeel uit van Floriade 2022, wat verwijst naar het jaar dat er een wereldexpositie plaatsvindt. Stichting Urban Greeners beheert het eiland. GROW Festival heeft de eer om hier één keer per jaar een festival te mogen organiseren. Naast het muzikale programma verzorgt Urban Greeners het randprogramma. Vorig jaar konden bezoekers van GROW Festival onder andere Tinderen op basis van hun DNA, popcorn van planten maken en een skateboard ‘bakken’ van grachtenplastic. Informatie over het randprogramma van dit jaar wordt later bekend gemaakt.

GROW Festival
Zaterdag 23 juni
13:00 – 23:00
Utopia eiland, Almere
www.growfestival.nl

Voorlopige line-up:

Mainstage:
Freddy Moreira, Dopebwoy (live), DYNA, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Girls Love DJ’s, I Am Aisha (live), WaxFiend, DJ Flava, De Danshal Selektaz.

Throwback stage:
Happy Feelings, DAISY, DJ Aiscream, Mikey Nice, Alamaison, Fab X Paans, Nikky Adriana, Damn Son.