Deze zomer keert Rotterdam Rave terug naar het Lloyd Multiplein in Rotterdam voor haar derde outdoor festival editie. Op 18 augustus worden artiesten als Nina Kraviz, Speedy J, Headstrong, MPIA3 en Dax J verwelkomt.

Nina Kraviz maakt in augustus haar Rotterdam Rave debuut, de organisatie heeft de ‘godin van de technoscene’ weten te strikken voor een drie uur durende set. De in Siberië geboren zangeres, producer, songwriter en dj staat bekend als een gepassioneerde platenverzamelaar en voor haar uitstekende smaak in idiosyncratische elektronische muziek, die haar ertoe brachten haar label трип (Trip) te creëren. In 2015 werd трип gekozen als platenlabel van het jaar door Mixmag, in navolging van de enorme crossover hit ‘I Wanna Go Bang’ wat op haar label Trip gereleased is. Op haar label Trip is onlangs nog een dubbele EP (Mendoza) uitgekomen van de Nederlandse DJ en producer Deniro, welke ook op de line-up staat van Rotterdam Rave Festival 2018.

Rotterdammer Speedy J staat net als vorig jaar op de line-up. Als artiest en labeleigenaar van Electric Deluxe heeft hij Rotterdam wereldwijd op de kaart gezet binnen de techno scene. Speedy J tourt al sinds de jaren 90 de hele wereld rond. Het is ook meer dan logisch dat de organisatie hem als Rotterdams trots heeft geboekt voor hun derde outdoor festival.

Stranger, Rotterdam Rave’s resident gaat deze editie voor het eerst een speciale old school classic set draaien. Zijn liefde voor de 90’s oldschool rave muziek ontstond dan ook in de jaren 90 tijdens Rotterdamse warehouse raves. Zijn eerste grote old school gig vond plaats in de Maassilo Rotterdam (2007). Stranger is naast DJ ook eigenaar van het label Self Reflektion, waar hij ook zijn debuutalbum ‘Warehouse Memoires’ op heeft uitgebracht. Dit album laat met verschillende invloeden zijn liefde zien voor de 90’s rave muziek, allemaal geproduceerd terwijl hij in aan de haven van Rotterdam woonde.

Ga naar de website www.rotterdamrave.com voor meer informatie en de kaartverkoop.

Locatie: Lloyd Multiplein Rotterdam
Datum: 18 augustus 2018
Tijd: 13:00 – 23:00
Prijs: www.rotterdamrave.com/tickets/

Line-up: Nina Kraviz, Speedy J, AnD live, Anotr, Ben Buitendijk, Boris Ross, Dax J, Deniro, Headstrong [Randomer & Clouds], Karim Soliman, Michel de Hey b2b Benny Rodrigues, MPIA3 live, Paula Temple b2b Rebekah hybrid live, Remco Beekwilder, Rowen Clark, Stranger [Old School Classic Set]