Naar een verkleedfeestje gaan zonder je thuis te verkleden? Dat bestaat. De Amsterdamse organisatie Alter Ego maakt zich weer op voor hun jaarlijkse beruchte Alter Ego Night.

Kostuums voor iedereen
Voor iedereen die op Eerste Paasdag in het bezit is van een kaartje hangt een kostuum klaar compleet met accessoires en meedenkende stylistes. Je eigen kleren gaan voor éen nacht in een kluisje en langzaamaan transformeer je naar je alter ego, wie dat ook mag zijn. Als eenmaal iedereen verkleed is gaat de nacht echt los in vier verschillende ruimtes, met een internationale line-up, bijzonder licht en eigenzinnige acts.

Feast of Fools
Deze editie die plaatsvindt op 1 april draagt de titel Feast of Fools. De Alter Ego Family brengt een eer aan dwaasheid, aan larie, aan zotternij. Release your inner fool is de achterliggende gedachte.

Rondreizend circus
Zeven edities geleden vierde oprichter Bas Engels zijn verjaardag samen met een vriendin die in het bezit was van uitzonderlijke kostuums.
Ze begonnen in een ronddraaiend Chinees restaurant, toen in de voormalige Toren (nu Adam), vervolgens twee edities in restaurant de Goudfazant om uiteindelijk te belanden in club Radion waar nu de derde editie zal plaatsvinden, ook tijdens Pasen.

Feest achter gesloten deuren
Ruim 1000 feestelijke bezoekers betekent ook ruim 1000 kostuums, een hele operatie voor de organisatie die ook o.a. het legendarische Shoeless festival organiseerde.
Maar het resultaat mag het er zijn. Het is letterlijk en figuurlijk een uniek festijn omdat dit niemand eerder op deze schaal heeft gepresteerd.
Tussen 21.00 en 0.00 is het ontvangst, daarna gaan de kledingrekken weg en de deuren van Radion dicht. Je kan er alleen nog uit maar niet meer in. De organisatie vindt het belangrijk dat iedereen gezamenlijk de nacht ingaat. Alles draait vanaf dan om jouw alter ego en niet verklede feestgangers zijn er dan ook niet te vinden.

Muziek en licht line-up
Qua muziek komen er op eerste Paasdag vier talentvolle Belgen overvliegen: Stavroz, een elektronische live act die komende festival seizoen hoge ogen zal gooien overal in Europa. Maar ook de Franse producer en DJ Viken Arman en de Duitse techhouse bekendheid, Franca die de nacht zal afsluiten de in grote zaal.

Het restaurant van RADION wordt die avond getransformeerd in een eigenzinnige saloon waar twee hele bekende uit het Amsterdamse nachtleven de nacht voor hun rekening nemen: Bikram Disco all night long (Eric de Man & Aron Friedman).

Verder uit de eigen Alter Ego Family dj stal: Kraut, die voor deze editie zal experimenteren met soundscapes, Genii (live), Forest of Heroes & Enriques Groove, Naast een sterke line-up gaan er diverse lichtkunstenaars aan de slag om een geheel eigen sfeer in Radion neer te zetten. En zullen eigenzinnige acts een aantal bezoekers op het verkeerde been zetten.

Aan het einde van de lange nacht levert iedereen keurig zijn outfit weer in en transformeert weer rustig terug naar de oude ik.

De early bird kaarten (Early-Eccentric) zijn uitverkocht.
Wees op tijd want iedere editie van Alter Ego Night was uitverkocht.

Alter Ego Night 2018 – Feast of Fools
Zondag 1 april, Eerste Paasdag
Radion
Louwesweg 1 Amsterdam
www.alterego.nu

Tickets
– Early Eccentric / uitverkocht
– Late Lunatics

LINE-UP: Stavroz (live, BE) // Viken Arman (FR) // Franca (DE) // Bikram Disco all night long (Eric de Man & Aron Friedman // Genii (live) // Kraut // Forrest of Heroes // Enriques Groove