Het Amsterdamse poppodium bestaat op 30 maart precies vijftig jaar en dat wordt gevierd tijdens het PARADI50 verjaardagsweekend op 29, 30 en 31 maart met drie uiteenlopende programma’s. Op de laatste dag van het verjaardagsweekend, zaterdag 31 maart, neemt Paradiso de bezoekers mee op een magische trip door de muzikale geschiedenis van het nachtleven van Paradiso, met bijdrages van oa. Paradiso oprichter Willem de Ridder.

Gesteund door fragmenten uit de muzikale geschiedenis van het nachtleven van Paradiso, zoals het Amsterdamse Ballongezelschap, Eddy de Clercq’s legendarische Pep Club, de confetti-madness van OHAF, Welcome to the Future en VIP Club wordt de bezoeker meegenomen op een historische reis door de hippietijd, de punkjaren en de houserevolutie, waarna het eindigt met een chillout-ontbijt bij zonsopkomst. Om 21.30 uur vindt de boekpresentatie plaats van het boek ‘Paradiso 50 jaar – in vijftig legendarische concerten’ van journaliste Hester Carvalho.

Voor het programma op 31 maart kopen bezoekers een kaartje met een tijdslot om binnen te komen. De meeste tijdsloten zijn reeds uitverkocht, voor de nacht zijn er wel nog tickets te koop.

Clubnacht: 50 Jaar Paradiso met o.a. Eddy de Clercq, Quazar, OHAF, Dimitri & Shinedoe
Rond middernacht begint het zeer uiteenlopende- en bonte nachtprogramma ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Paradiso. Zo brengt het Amsterdams Ballongezelschap een eigengereide ode aan onze wereldberoemde poptempel met onder andere een Volle Maanceremonie en een lofzang op Paradiso. Vervolgens neemt het Oud Hollandsch Acid Feest het stokje over met hun kenmerkende manier van feestvieren onder leiding van drie godfathers uit de beginperiode van de Nederlandse dance scene: Paul Jay, Joost van Bellen & Dimitri. Verder prijkt de naam van dancepionier Quazar, een Nederlandse elektronische band, op de line up. De bovenzaal staat de hele nacht in het teken van de muziekstijlen die in de afgelopen 50 jaar de revue hebben gepasseerd. Rock, punk, reggae, jazz bop en vele andere genres staan hierbij in de spotlights. Inmiddels is Welcome to the Future uitgegroeid tot één van ‘s Neerlands belangrijkste elektronische muziekfestivals, maar haar roots liggen in Paradiso waar WTTF ooit begon als ‘onschuldige’ clubavond. Nederlands eerste elektronische muziekband Quazar zal onder leiding van Gert van Veen in vol ornaat op het podium staan. Tot slot de eer aan, nog een langlopend succesnummer van Paradiso, de VIP club, de nacht tot mooi einde te laten brengen door Vip club coryfeeën JP en Shinedoe waarna we tegen het krieken van de dag met zijn allen aan tafel gaan voor een onconventioneel Paasontbijt.

Paradi50
Datum: Zaterdag 31 maart 2018
Locatie: Paradiso, Weteringschans 6-8
Tijd: 20:00 uur – 07:00 uur
Facebook evenement: www.facebook.com/events/866178676874918/
Meer info & tickets: www.paradi.so/PARADI50-31maart

Line-up nachtprogramma:
Ashwin Jaydee, Dadarockt, Dimitri, Dorine Dorado, Eddy de Clercq, Graham B, Imperial Armpits, Ir. Vendermeulen, Joost Van Bellen, JP, Kanipchen-Fit, Misselijk, Nepco, Odo7, Oscar Smit, Paul Jay, Quazar, Shashamane Sound, Shinedoe, Vera Hoveling, Vision Impossible, Wannabeastar, zZz