De uitverkochte editie van 2017 heeft iets losgemaakt in feestend Nederland (en België). Van 6 tot 9 juli is het meest intieme festival weer aanstaande.

Naast de sterke line-up van het festival weet de bezoeker het ultieme ontspannen op opladen overdag te waarderen. Naast de hottubs en sauna kan de kloosterbezoeker kennismaken met o.a. synchrogalactic yoga, een Maya vuur ceremonie en een shadow dance. Ook kun je volop genieten van een (Italo) disco stage, deep-stage of mystery-stage. Voor de actieve bezoeker worden er spelen georganiseerd als volleybal en jeu de boules en je kunt bij de campingoffice spelletjes lenen. De (gratis) kledingruil zorgt voor dat extra feestelijk tintje. Op spontane momenten zijn er voorstellingen van de Jongens van het Feest; de hits van 2017 waren; Het laatste fruitige avondmaal in de kapel en het Thaise hanengevecht XL (zie foto’s)!

Wil je lekker chillen blijf dan bij je tentje of tipi hangen want camping en festivalterrein zijn één waardoor het hele circus aan je tent voorbijtrekt!

In de avond komen de bezoekers weer bijeen op de mainstage alvorens men gezamenlijk het klooster gaat bezetten. Artiesten toveren zowel Live, digitaal en met vinyl de mooiste platen tevoorschijn. Techno wordt afgewisseld met Deephouse, Funk en Disco. Je zult verdwalen in het immense van oorsprong heilige complex.

Zoals gezegd zijn festival en camping één. De camping is in het kloosterbos waar verrassende activiteiten het weekend laten aanvoelen als een minivakantie. In Retraite wordt georganiseerd door 12inchCity, bekend van o.a. Graefenthal Festival, Off the Record en Alcatrash.

Asia by day
Overdag hangt in de kloostertuinen van Roepaen de relaxtheid van een Thais strand. De geuren van eucalyptus en lemongrass vermengen zich met die van Nag Champa wierook. Onder de zomerzon is er tijd voor een ontspannende massage, dipje in een van de hottubs of deelname aan yoga, maar ook om te volleyballen of te schaken. In het klooster zelf kan verkoeling gezocht worden bij de mini-bios en wellicht opent er nog een duistere techno-kelder. Maar niks hoeft, lekker bij de tent chillen met een cocktail kan ook terwijl je luistert naar de easy going beats van één van de buitenpodia.

Berlin by night
Zodra de nacht valt opent het klooster haar deuren. De drie verdiepingen worden gevuld met live optredens, deephouse en techno. Daarnaast is er een chill area waar je heerlijk kunt ontspannen met warme ambient geluiden en zitzakken.

Dorp
In Retraite is een dorp op zich, waar alles kan en waar de bezoekers zelf eten mogen meenemen. Er zijn zowel weekend als zondagtickets verkrijgbaar. De early-bird tickets zijn reeds uitverkocht. Alle info hierover vind je op de website.

12inchCity In Retraite Kloosterfestival
Na de zeer succesvolle uitverkochte editie van 2017 krijgt het festival nu dus een vervolg. Omdat de bezoekers zich 3 dagen afzonderen van de maatschappij, niks moet en alles mag, gaan ze op een hedendaagse wijze in retraite.
http://www.in-retraite.nl
http://www.12inchcity.com

In Retraite Kloosterfestival
Vrijdag 6 tot en met 9 juli 2018 – Camping open vanaf vrijdag 12.00 uur
Klooster Roepaen
Kleefseweg 9, Ottersum Limburg
Voorverkoop earlybird € 59,- (ex fee), daarna € 79,- en hoger via www.in-retraite.nl/tickets/