De lente is gearriveerd! Dat betekent Hemelvaart, dat betekent Hemeltjelief! Festival. Met dit jaar een hele speciale editie. Ze gaan hun 10-jarig jubileum vieren. Het thema is dan ook: ‘Oude koeien uit de sloot halen’. Dat betekent het beste van het beste van 10 jaar Hemeltjelief. Bezoekers mogen mee stemmen in wat zij graag willen terugzien aan muziek, spelletjes of andere zeer belangrijke zaken.

Dus voor de 10e keer wordt industriële NDSM-werf wordt omgetoverd, dit keer tot een groot verjaardagsfeest met taart en feestmutsen. Natuurlijk aangevuld met de leukste bands, de beste dj’s en de grappigste activiteiten. ‘Never a dull moment’ op Hemeltjelief.

Naast dat er ‘Oude koeien uit de sloot’ worden gehaald, komt er ook iets nieuws. Een kinderpodium. Kinderen t/m 15 jaar met een gouden keeltje kunnen zich aanmelden als ze denken dat ze een plekje verdienen op Hemeltjelief. De jury maakt een mooie selectie van alle singer-songwriters en bandjes die via facebook of via [email protected] een filmpje hebben opgestuurd. Daarnaast zal de stage zelf ook door kids worden gerund. Zo wordt er een backstage manager aangesteld, een technicus en een MC.

Hemeltjelief is een van de weinige festivals die echt voor iedereen is. Het duurt tot 23.00, daarna is het traditiegetrouw tijd voor de roemruchte afterparty in Noorderlicht. Dit jaar worden er voor het eerst ook avondtickets verkocht voor degenen die het wel geloven met die gezellige kids en liever meteen met de handjes in de lucht op de dansvloer staan. Vanaf 18.00 ben je dan welkom.

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree.

Het Muziekprogramma:

★ DE WIJDE VALLEI ★
Koffie
Amsterdam Faya Allstars
Bagjuice
Los Paja Brava
Nancy Kleurenblind & de Zingende Roadie

★ HET VREUGDEVUUR ★
SHMLSS
Steven de Peven
Esta Polyesta
Tim Jules

★ DE FLIPPERDISCO★
Covenant Soundsystem
Die Stramme Jungs

★ EN ZIJ LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG – AFTER ★
Umeme (live)
Afrobot
Boris van Reev

De activiteiten:
Natuurlijk barst Hemeltjelief ook dit jaar weer van de kunst en (kinder)activiteiten!
Dit is wat je tijdens je avontuur kan tegenkomen:

★Catoo de Wereld – performance
★Fons en zijn magische caravan
★Cardboarders – klimmend karton
★Pieter Post – Ode aan de luiheid
★Plees to be – feestend naar het toilet
★Eddy the Eagle – waterballet
★Kinderatelier, knutsel
★Zweefmolen
★La grande dame, mega bellenblaas doorprikken
★Rodeovarken
★Vogelvlucht, grootste zeepbaan
★Circus Kristal
★Flipperdisco
★Dierenambulance
★Zeepkistpodium
★Woest Zuid – woeste spelletjes estafette
★Verjaardagskoeien feest
★Karavana straattheater

Hemeltjelief! Festival
Datum: Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018
Tijd: 12:00 tot 23:00 uur, after tot 03.00
Locatie: Noorderlicht NDSM werf
Adres: NDSM Plein 102 (tomtom: T.T. Neveritaweg 33)
Entree:
Early Calfs: 15,- (uitverkocht)
Normal Cows: 18,-
Late Bulls: 20,-
Avond tickets (18.00 – 23.00): 10,-
Afterparty tickets (23.00 – 03.00) zijn op het terrein verkrijgbaar.

Info en tickets: www.hemeltjelieffestival.nl