Wie produceert de beste dance track en wint een release op 12 inch vinyl? Producers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Vinylized, de Nederlandse danceproducerscontest. De winnaar maakt niet alleen kans op een vinylrelease, het prijzenpakket bestaat ook uit onder andere studio-uren bij Sonic City Studios, een presentatie tijdens het Amsterdam Dance Event, studiogear, coaching, op maat gemaakte oordoppen en promotiefoto’s. Ook zijn er prijzen voor de finalisten waaronder een workshop produceren bij Abbey Road Institute en tickets voor Dancefair.

Naast het prijzenpakket is Vinylized een uitgelezen kans om je track onder de aandacht te brengen van diverse kopstukken uit de industrie. De jury bestaat dit jaar uit onder andere Rolf Volkert (Anna Agency), Rogier van Twuijver (Modern Day Composers), Esther van de Poel (PACCT), Iason Chronis (Mason), Sjam Sjamsoedin, Pim Mulders, Oliver Weiter, Marco Muhring (Friendly Fire), Coen Tegelberg (Cloud 9), Axel van der Lugt (Sugarfactory), Edwin Mulder (Topbillin’’), Chris Walraven (3voor12), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Adriaan Muts (Full Spectrum), Elvin Usidame (Paradiso), Tom van Wijk (ID&T), Ivo Adelaar (Revealed Recordings), Martijn Kouween (Revealed Recordings), Ruud Lekx (Rude66, Interface), Nicky Elisabeth (winnaar Vinylized 2017), Hubrecht Kirchner, Tunnelvisions en VNTM. Vinylized wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd door GRAP. De contest kent oud-deelnemers en -winnaars als Nicky Elisabeth, S.K.Y., Arjuna Schiks, David Granaada, Ghetto Chords, Nymfo, Bakermat, Tim Wolff, Olaf Stuut en Daniel Zuur.

Hoe verloopt de contest?
Na de inschrijving selecteert de jury vijf finalisten. Deze vijf mixen en masteren hun track bij Abbey Road Institute. Het resultaat wordt online gezet op www.vinylized.net. Het publiek kan dan in september zijn stem uitbrengen. De publieksstem weegt voor een vierde mee in het kiezen van de uiteindelijke winnaar. De stem van de jury en het publiek bepalen uiteindelijk wie deze editie wint. De winnaar wordt gepresenteerd tijdens het Amsterdam Dance Event 2018.

De winnaar krijgt een vinylrelease met remixes + release via Beatport en iTunes op een zelf uit te zoeken en nog nader te bepalen label;
Presentatie tijdens Amsterdam Dance Event;
Studio-uren mét engineer bij Sonic City Studios;
Amptec stelt aan de winnaar en overige finalisten studiogear ter beschikking;
Aandacht voor de competitie in Interface magazine;
Promotiefoto’s door Richard Tas Photography;
Een set PRO17 ACS custom earplugs door ACS Custom;
Managementadvies en coaching door GRAP.

Voor alle finalisten zijn er ook prijzen waaronder een workshop door Abbey Road Institute over het produceren van dance + mastering van de ingezonden track, weekendtickets voor Dancefair, universele 19dB Pacato gehoorbescherming van ACS Custom en een tegoed van Songflow voor de distributie van nieuwe releases op portals als Spotify en iTunes. De details van het prijzenpakket zijn te vinden op www.vinylized.net.

Hoe doe je mee?
Vul het inschrijfformulier in op www.vinylized.net en upload je track, bio en promotiefoto. Inschrijven is mogelijk tot en met maandag 18 juni. Kijk voor meer informatie op de site.