Hierbij de eerste namen voor Zomerpop 2018!

BALLANTINE
Met een onuitputtelijke muziekmap zet deze fulltime party-animal en DJ elk feestje op z’n kop. Vergaart momenteel door heel Nederland bekendheid met zijn vrouwvriendelijke, dansbare draaistijl. Zijn eigen feestje Wasserette in Amsterdam verkoopt steevast uit en verovert nu ook Rotterdam en Utrecht. Dankzij zijn nieuwe single ‘Een Seconde’ is het een kwestie van tijd voordat de vraag ‘wie kent Ballantine?’ maar één logisch antwoord heeft: WIE NIET?

JACIN TRILL
No more bad vibes. Dat is de boodschap van Jacin Trill, de rapper uit Hoorn die als Happy Hiphopfreshman wordt aangekondigd op Lowlands! De titel van zijn tape Happyland (2017) zegt alles. Elf nummers met weinig woorden, maar des te meer positieve vibes. Sinds de relaxte zomerknaller ‘Kspreyopjebytch’ werd opgepikt door Bokoesam en Ronnie Flex ging het razendsnel: 2,6 miljoen streams op Spotify en 1,5 miljoen views op Youtube. Good vibes rule!

JOHNNY 500
Als James Dean destijds een goede DJ was geworden, dan had Johnny 500 een voorganger gehad. Als het mixen van de juiste tracks een buitenaardse kracht was, dan was Johnny 500 één van de Avengers geweest. Geweldige skills, ladykiller looks en ‘the cool’ om nu al te hangen met de groten. Johnny 500 vermaakt iedereen op elke dansvloer. Moderne eclectische sounds, met gevoel voor party verpakt in een set waar iedereen blij van wordt. Johnny 500 does it.

THE POSIES (USA)
Rauwe gitaren, aanstekelijke melodieën en hemelse samenzang. Zet je schrap voor de onvervalste 90’s powerpop-grungerock van The Posies! Na deze gloriejaren speelden de bandleden met o.a. R.E.M., Snow Patrol, Neil Young, Big Star én leverden soloplaten af. Maar in 2018 komt de band uit Seattle – in originele bezetting – voor enkele zomerfestivals naar Europa, waaronder Zomerpop! Zij spelen hun doorbraakalbum Frosting on the Beater, aangevuld met andere classics. Nu al legendarische show.

IT IT ANITA (BEL)
Bereid je voor op de whiplash die je overhoudt aan de Autobahn-topsnelheid van deze Waalse mannen met gitaren. Met 90’s noise rock riffs en oerkreten vanuit de tenen lijkt It It Anita wellicht ongecompliceerd, maar wie goed luistert hoort subtiele nuances en intrigerende onderlagen. Ziedend vuur, intens verlangen, verlammende angst, woede en rusteloosheid. Na o.a. EuroSonic, Le Guess Who, The Great Escape (UK) en Pukkelpop nu full power in Hoogwoud!

MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS (NL/USA)
Hoogmis in Hoogwoud! Met haar krachtige stem en opzwepende performance raakt Michelle David de kern van de soul. Na o.a. Pinkpop betreedt zij onze main stage met complete band, inclusief blazerssectie. Swingende gospel, gewikkeld in een dekentje van soul, blues en jazz, à la The Gospel Sessions Vol. 1 & 2. Waar zij ook spelen, overal wordt gedanst, gejuicht en raakt het publiek in vervoering door de boodschap van hoop, kracht en liefde. Gaat dat zien. Horen. Beleven!

Miss Montreal, Lucas Hamming, The Posies, Bass-D en Michelle Davis & The Gospel Sessions. De eerste ‘namedropping’ van Zomerpop bevestigt direct de kracht van dit festival: een boeiende mix van muziekstijlen. Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september smelt alles weer samen tot één groot feest in Hoogwoud.

Al ruim voordat de festivalganger uit zijn winterslaap ontwaakt, draait het team achter Zomerpop overuren. En met succes. Opnieuw tovert de organisatie klinkende namen en aanstormende talenten uit de hoge hoed. Zo prijkt straks met koeienletters de naam van Miss Montreal op de posters. Frontvrouw Sanne Hans – bij de jeugd vooral bekend als jurylid van The Voice of Holland – ontving al tweemaal de 3FM Award voor beste zangeres. Miss Montreal staat dit seizoen onder meer ook op Pinkpop en Concert at Sea.

Hoogmis in Hoogwoud
Met Lucas Hamming haalt Zomerpop dé vaderlandse pop-rockrevelatie naar Westfriesland. Met energieke sets, dansbare songs en veel interactie houdt de oud-deelnemer van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland elke tent in zijn greep. Minstens zo verpletterend is de performance van Michelle David & The Gospel Sessions. Waar zij ook spelen, overal wordt gedanst, gejuicht en raakt het publiek in vervoering. Na o.a. Pinkpop komt zij naar Zomerpop met complete band, inclusief blazerssectie. Hoogmis in Hoogwoud!

“Vuig en meeslepend”
Van gospel naar funky jazzy-hiphop is op zaterdag 1 september een kleine stap, wanneer ook The Cool Quest de planken betreedt. De band kent invloeden uit zowel 90’s hiphop (A Tribe Called Quest) als uit eigentijdse bands (Kyteman, The Roots). Internationale doorbraak hangt in de lucht. Liefhebbers van The Black Keys kunnen hun hart ophalen bij Black Operator. “Vuig, meeslepend en gevaarlijk” zegt Blues Magazine over de dampende bluesrock van dit vijftal. En daar is geen woord van gelogen.

Dance- en partytenten
Met Bass-D staat er op de Rabo Stage een dj die al jarenlang tot de absolute top hoort. Hij speelde op vrijwel elk ‘major event’ ter wereld en mag binnenkort Zomerpop van zijn bucketlist afvinken. Dat geldt ook voor Dance-acts SBMG, dj Don de Baron en de energieke raddraaiers van Rave van Fortuin. Terwijl de ene dj nog bezig is met opzwepende classics staat de volgende alweer klaar met een portie onvervalste meezingers. Ook op deze podia dus volop afwisseling, pure energie en uitbundig feest.

Dertig acts
Eerder al bevestigden grungerockers The Posies (USA), 90’s noise-rockers It It Anita (België), ‘Happy Hiphopfreshman’ Jacin Thrill en party-dj’s Ballantine en Johnny 500 hun komst naar Zomerpop. In totaal gaat de line-up circa dertig acts tellen.