Deze zomer waan je je op Festival Macumba voor een dag in de straten van Zuid-Amerika. Op zaterdag 7 juli wordt de Ouderkerkerplas omgetoverd tot een ware Latin hoofdstad met een heerlijke mix aan reggaeton, salsa, merengue en caribbean beats. Naast muziek van internationale artiesten en DJ’s kan het publiek genieten van een Braziliaans getint strand, een silent cinema met korte Latin films, verschillende dansworkshops en de lekkerste street food. Het recept van de allereerste Festival Macumba is duidelijk: Música, Amor y Vida, oftewel: muziek, liefde en genieten van het leven. Vandaag is de line-up bekend gemaakt. Onder andere COSCULLUELA, JUSTIN QUILES, RAUL ACOSTA & ORO SOLIDO, HAVANA D’PRIMERA, IR-SAIS, TENTEMPIÉS en KUENTA I TAMBU zorgen ervoor dat Amsterdam een dag lang in vuur en vlam staat. De kaartverkoop is reeds gestart via de website.

Deze zomer kan iedereen die houdt van de Zuid-Amerikaanse cultuur hun geluk op bij Festival Macumba. De organisatie wil hun liefde voor dit passievolle continent doorgeven en alle zintuigen van haar bezoekers tot lo maximo prikkelen. Er worden voor deze eerste editie op zaterdag 7 juli maar liefst vijf verschillende areas gebouwd bij de Ouderkerkerplas.

Op de mainstage ‘La Vida’ staat live-muziek centraal. De reggaeton artiesten COSCULLUELA en JUSTIN QUILES brengen hit na hit uit in Latijns-Amerika. Ze werkten al samen met namen als J Balvin, Nicky Jam, Bad Bunny en Maluma en staan nu voor het eerst in Nederland. RAUL ACOSTA & ORO SOLIDO is een legendarische merengue band uit de Dominicaanse Republiek die met hun originele party muziek iedereen aan het dansen krijgt. Cuba en HAVANA D’PRIMERA zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze groep creëerde de soundtrack van het Cubaanse leven en mag zich rekenen tot de grootste en populairste bands van het land. IR-SAIS is in Nederland een hit nadat Ronnie Flex recent een remix uitbracht van zijn track ‘Dream Girl’. Ten slotte zal de band TENTEMPIÉS met hun eigenzinnige mix van latin pop, ska, reggae en rumba laten horen waarom ze wereldwijd volle zalen trekken en recent nog de Paradiso afbraken.

Op ‘La Fiesta’ komen alle hits van toen en nu voorbij. Reggaeton, merengue, cumbia en dancehall beats worden naadloos in elkaar gedraaid door o.a. FIESTA MACUMBA SOUNDSYSTEM. Hou je van salsa, merengue en bachata? Dan ben je bij ‘La Habana’ aan het juiste adres. Onder het genot van heerlijke mojitos hoor je de beste salsa hits en kan je zelf ook meedoen aan workshops. Bij Casa de Locos, gepresenteerd door de Melkweg, staat een bonte verzameling aan acts, zoals KUENTA I TAMBU die er met hun Caribische muziek voor zorgen dat iedereen zich even waant op een tropisch oord. ‘La Bahia’ ligt aan het strand en staat geheel in het teken van Brazilië met akoestische live-sessies en originele baile funk muziek.

Ook is er een Latin food area met het allerbeste eten uit de Latijns-Amerikaanse keuken en een silent cinema, waar het publiek een selectie van Zuid-Amerikaanse films kan zien. Early Bird kaarten voor het festival zijn al uitverkocht. De reguliere kaarten van €37,50 (excl. servicekosten) zijn nog verkrijgbaar via: www.festivalmacumba.nl.

★ Festival Macumba ★
Zaterdag 7 juli 2018
Ouderkerkerplas, Amsterdam
12:00 – 23:00 uur

Tickets
Website
Facebook event

★ Line-up ★
Cosculluela, Justin Quiles, Raul Acosta & Oro Solido, Havana D’Primera, Ir-Sais, Kuenta i Tambu, TenTemPiés, Tabanka, Los Paja Brava, Roda da Holanda & Lilian Vieira, Fiesta Macumba Soundsystem, Rishi Romero, Hato, DJ Lalo, DJ Willy, DJ Latin Master, DJ Latin Mania, Goneltje, Balbino, Pushin Wood Soundsystem, DJ Shug La Sheedah, Carlos de Perro (aka Kees van Hondt), Cafe de Calaveras, Illco, DJ Ellen, Beijo, Salsaddiction, Club Fiera.