Een gigantische tempel op het water, omringd door honderden kunstwerken, activiteiten en bijzondere areas. Het programma van Mandala Festival is zo goed als rond! Met muzikale namen als De Likt, La Fuente, Wannabe a Star, Zwart Licht, Bye Beneco, Herman Brood’s Wild Romance, 25 Tribes en meer dan honderd Creators, kan het festival in het tweede weekend van juni losbarsten.

Sinds begin april verblijft hij hier: Chris ‘Kiwi’ Hankins, bouwer van een van de grootste tempels ooit op Burning Man. Op het terrein van Mandala werkt hij al aan een soortgelijk project: The Temple for Peace. Het kunstwerk wordt gebouwd op het water en is een samenwerking van vele partijen over de hele wereld. Met een kunstproject van dergelijk formaat, is een crowdfunding campagne gebruikelijk. De organisatie heeft zelf al een grote investering gedaan, maar voor het laatste deel wordt hulp ingezameld van bezoekers en liefhebbers. Wie doneert, ontvangt een tegenprestatie. Denk daarbij aan tickets, goodiebags en zelfs levenslang Mandala. Het volledige verhaal en een videodocumentatie zijn te vinden op: ext.re/TempleForPeace

Muzikale line-up
Met De Likt komt een van de heetste bands van het moment naar Mandala. De Rotterdamse formatie speelt iedere zaal plat met een unieke combi van elektro en hiphop. Ook in de picture: Wild Romance. De oud-begeleidingsband van Herman Brood ging viral met de documentaire Buying The Band en brengt nog steeds hits als Never be Clever and Saturday Night – ditmaal op de vrijdagavond van Mandala. Verder op de line-up van de Live Stage onder meer hiphopformatie Zwart Licht, Nadav Dagon (ISR), Akula Rhythm Band, Komodo en Bye Beneco uit Zuid-Afrika. Die laatste band won in 2015 de Zuid-Afrikaanse Grammy’s voor beste alternatieve album.

Verspreid over het terrein vindt de bezoeker andere muzikale parels, zoals: Wannabe a Star, La Fuente, DJ ISIS, Deepend, Belt en Wezol. Daarnaast kent iedere Tribe een eigen programmering – van singer-songwriters tot techno, psytrance, disco, latin en meer. Deze namen worden later bekendgemaakt.

Tribes
Mandala telt dit jaar 25 Tribes, creatieve areas en foodcourts. Elk met een eigen uniek karakter. Naast muziek, worden de Tribes gevuld met talloze projecten van Creators. Dit kan theater, wellness of lichtkunst zijn, maar ook is er een familieprogramma en zijn er workshops en lezingen.

In de bossen vindt de bezoeker bijvoorbeeld The Forest of Enlightenment, vol lichtkunst en soundscapes. Uit Marseille komt Maraboutage: het collectief host een Afrikaans aandoende area vol wereldmuziek. In de Love & Happiness Tribe worden mensen gehuwd en vinden spirituele ceremonies plaats, terwijl The Forgotten Rave zorgt voor een dosis Techno in het bos. Ook telt Mandala drie foudcourts met lekker en kwalitatief eten. Zo is er nog veel meer te ontdekken. Alle Tribes zijn te vinden op mandalafestival.com.

Mandala vindt plaats op 8, 9 en 10 juni op Vakantiepark De Bergen.

LINE-UP:

Akula Rhythm Band | Belt | Bye Beneco | CHONTARAZ | De Likt |
De Nachtdienst | DJ Cyberchick (FR) | DJ Deepend | DJ Ions | DJ Isis |
DJ La Fuente | Isis & Moses Live | Jalaba Brothers | Johanna Mercker |
KERK! & Du Chatinier | Knarsetand | Komodo | KRAZ | Kremlin Disko (RU) |
Le Lion (FR) | Lick N Flip Live (DU) | Maraboutage Soundsystem | Marco Duits | Nadav Dagon (ISR) | Nieuwegrond | Nykkyo Energy DJ | Power to the Pipo | Scrap Coco (FR) | Shamana’s | Soultrash | SpageAgePoetry | Umeme | UNOM |WANNABEASTAR | Wezol | Herman Brood’s Wild Romance | Zwart Licht |
AND MANY MORE T.B.A.

TRIBES:

Temple for Peace – Tempel op het water met theater, ceremonies, lezingen, workshops en meer
Love & Happiness Tribe – Trouwerijen, spirituele activiteiten, hosted by Phoenix
Funky Beach – Funk, Soul, Disco en House op het strand, hosted by Funky Town
Healing Tribe – Healing, Yoga, wereldmuziek, wellness en meer
Marshmallow Valley – Surrealistische acts en muziek, hosted by Nepco
Maraboutage – Afrobeat, wereldmuziek en andere warme klanken, hosted by Maraboutage (FR)
Caipi Boys – Latin, cocktails, surf-music-love, hosted by Caipi Boys
All Muzing – Global trance, cacao ceremonies, earth awareness, pow dancing en lezingen
The Lost Travelers – Jamsessies, workshops en meer, hosted by Huiskamer_Onzin_Fissa en De Rotori’s
Forest of Enlightenment – Lichtkunst en soundscapes in het bos
Family Tribe & Kids Hostel – Kinderyoga, theaterworkshops, koken, upcycling kunst, kinderdisco en logeren
Exota – Classics en discoknallers
Forest Labyrinth – Theater en labyrint in het bos
Trailer Park – Eigenzinnig dorp van caravans vol kunst, toekomstmuziek, tarot en meer
Live Stage – Podium bomvol hiphop, bands, wereldmuziek en meer
Bazar – Kruidenierswinkeltje, ontbijt, chill out en wellness
Club La Noche – Feest ‘s nachts met de Creators in het Mandala clubhuis
Organic Taste – Foodcourt met organisch voedsel
Beach Food – Lounge en eet op het strand
Feed your Temple – Ook jouw eigen tempel wil je draaiende houden
Creators of the Night – Losse, verrassende en onaangekondigde performances ergens op het terrein
Paintball – Rennen, duiken, schieten
Skelteren – Wie is het snelst?
Playground Out – Speeltuin buiten
Playground In – Speeltuin binnen