Tien Amsterdamse parels van de stad laten weten enorm enthousiast te zijn om de line-up van het gelijknamige festival bekend te maken. Het evenement vindt plaats op 9 september aan het strand van Blijburg aan Zee en biedt ruimte voor 10.000 bezoekers. Grote namen op de stage van hoofdorganisatoren Vunzige Deuntjes & Tik Tak zijn bijvoorbeeld Broederliefde, Jonna Fraser, Maan, Johnny 500 en Equalz. Voor het festival wordt samengewerkt met acht hosting partners. Hieronder vallen grote spelers zoals Colorful en Puna, met live performances van onder andere Sevn Alias, Zwart Licht en Bokoesam.Daarnaast is er ook ruimte voor kleinere Amsterdamse partijen zoals Fuifje en Dolle Dinsdag die met hun stage en dj’s het festival komen versterken. Een festival vóór Amsterdam, dóór Amsterdam. Met als doel een podium te bieden voor lokale organisaties en het stimuleren van jong, creatief en cultureel ondernemerschap.

UNIEKE ARTIESTEN OP PARELS VAN DE STAD
De verschillende hosting partners, groot en klein, bieden een platform voor een uiteenlopend aanbod van artiesten. De partners hosten allemaal hun eigen stage en geven zelf een invulling aan de uitvoering hiervan: van line-up tot decor, tot het eigenhandig bouwen van een stage. Zo wordt het strand van Blijburg omgetoverd tot een walhalla van hiphop klanken, r&b-beats, throwback-hitjes, new urban, creatief entertainment en meer. Grote namen zoals Murda en Cho verschijnen met een live performance op de hiphop stage van Puna. Daarnaast is er een groot aantal dj-acts op het festival te zien. Artiesten zoals Abstract en Waxfiend op de stage van Puna, Full Crate op de stage van Colorful en Walter Looks op de stage van Kris Kross Amsterdam. De Amsterdamse organisatie Mrs. Mokum zorgt dat het vrouwelijk talent tussen alle mannen niet ontbreekt. Op dit podium zullen uitsluitend vrouwelijke artiesten optreden. Hosting partner Loesoe komt met een uniek initiatief door dj’s tegenover elkaar te laten battlen. Namen als Mr. Worldwide en Damsko Soundsystem gaan de uitdaging aan en nemen het hier tegen elkaar op. Daarnaast host Fuego, een kleine Amsterdamse onderneming, een stage met performances van DJ’s zoals Benaiah en Nikky Adriana.

VERWACHTING
Er wordt verwacht dat 9 september een culturele dag vol mooie creaties en unieke optredens wordt. Jonge, lokale ondernemingen die geheel naar eigen invulling de kans krijgen zichzelf aan het publiek te tonen. Muziekstijlen die uiteenlopen van rauwe hiphop, tot R&B en invloeden van popmuziek. Voor ieder wat wils dus. Het festival vindt plaats op het strand van Blijburg en de nazomerse vibes zullen goed worden genoten. Kaarten zijn nu te koop vanaf €25 excl. servicekosten. Hiervoor kunnen de bezoekers een hele dag lang dansen met hun voeten in het zand en genieten van heerlijke muziek. Door samenwerking van een groep unieke organisaties wordt een dag vol creativiteit gerealiseerd. Kleinere Amsterdamse ondernemingen krijgen de kans zich aan het publiek te tonen tussen optredens van grote namen. Dit brengt muziekmakers én -liefhebbers dichter bij elkaar.

Voor meer informatie over het festival en de complete line-up kun je ook terecht op www.parelsvandestad.nl.

VOLLEDIGE LINE-UP:

Vunzige Deuntjes & Tik Tak stage
April Grey
Ballantine
Broederliefde (live)
Childsplay
Crayflax
Equalz (live)
Hato
Jack & Lewis
Johnny 500
Jonna Fraser (live)
MAAN (live)
Tabitha
Vunzige Deuntjes Soundsystem
Washington
Hosted by MC JR

Kris Kross Amsterdam stage
Alamaison
Dabutes
Ekte
Geza
Kris Kross Amsterdam
LEGY & LE CAP
Raywell
Rico South
Walter Looks

Puna stage
Abstract
Bokoesam (live)
Cho (live)
Dieux Père
Luc
MURDA (live)
Poke (live)
Sevn Alias (live)
WAXFIEND
Yung Chalé
Zwartlicht (live)
Hosted by 4SHOBANGERS

Colorful stage
Amartey (live)
Claire Lyons
Colorful Soundsystem
Darren Deandre
FS Green
Full Crate
Kyra Khaldi
OZAI
OHMYDIEU
Rockefellababe
Sophia Ayana (live)
Yung Nnelg (live)
Hosted by MC NEVSDEBOI

Mrs. Mokum stage
BELLA
Girlpower
JANEY SOUNDSYSTEM Charlie + Nina
Kinnari
Pokkoehontas
Two is a Crowd

Fuego stage
Aguisto
Nikky Adriana
Benaiah
Chamos
Noëal
Toett

Loesoe stage
Alex^3
Buuf
Damsko Soundsystem
De La Lita
Deserno
Eston
HitsMetFlip
Jay Latune
Kostanova
Loesoe Soundsystem
SlimFitGirl
Tournedeux
Verstandige Volwassenen
Mr. Worldwide

Fuifje stage
Berber
Dylan Lucky
Fritz The Face
Hardtog
Irwan
Jeremy Herkul
Kevsko
Mitchel Kelly
Sensue
Tokubay
Weslo

Dolle Dinsdag stage
Gio Divine
Deion Dwight
King Eyal
Invictim
Joey Mata
JRMY
JOSIAS
Pyramids
The Lam
The Marv
Hosted by MC Dolle Bart, Willem Turn Up en MC Memet