Kankerpatiënt brengt zijn laatste droom in vervulling met het organiseren van het grootste muziekevenement waar kanker bespreekbaar wordt gemaakt in de Johan Cruijff ArenA samen met 40.000 bezoekers en doneert een groot deel van de omzet aan het KWF Kankerbestrijding – het evenement vindt plaats op zaterdag 2 juni.

Aroen Bridjmohan (45), leidt aan lymfklierkanker fase 4 over zijn gehele lichaam. Hij heeft onlangs het verdrietige nieuws te horen gekregen dat hij is uitbehandeld en wilde een einde aan zijn leven maken door middel van euthanasie, maar kwam tot inkeer om zijn laatste droom tot vervulling te brengen: de ziekte kanker grootschalig bespreekbaar maken en taboes doorbreken met een groots muziekevenement voor 40.000 bezoekers in de Johan Cruijff ArenA. Aroen was vorig jaar het gezicht van de landelijke campagne van de KWF Kankerbestrijding collecteweek. Hij was hiermee de eerste Surinamer die ooit meedeed aan een campagne. Hij stond op abri’s, billboards en was ook te zien in de tv-commercials. Twee weken geleden was Aroen ook te zien in de tv documentaire op de NTR NPO, die speciaal over zijn strijd tegen kanker ging en het bespreekbaar maken van deze ziekte.

Aroen vernam dat er nog maar weinig allochtonen kanker inloophuizen bezochten. Hij wilde hierin verschil maken met het organiseren van lezingen om allochtonen te bereiken. Deze evenementen bleken succesvol te zijn. Vervolgens wilde hij deze boodschap overbrengen aan nog een grotere groep mensen door middel van een eigen evenement. Zo kwam hij op het idee om het leven te vieren in de vorm van een groot feest in de Johan Cruijff ArenA waar 40,000 bezoekers door een muzikale reis worden genomen. . Het evenement ‘The Boat Trip Made In India’ vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018. Zijn stichting SWGF, Dutch DJs (Anthony Donner) en DJ School Alphen (Amrish Raghosing) realiseren dit evenement. Kankerpatiënten en betrokkenen wil hij laten beseffen dat er nog veel voor te leven is als je geteisterd word met de slopende ziekte kanker. Dit evenement staat daarnaast ook in het teken van de reis per boot van India naar Suriname die op 5 juni 1873, 145 jaar geleden voor het eerst vertrok, vervolgd door een reis naar Nederland die 100 jaar later plaatsvond. Deze massa migraties hebben gezorgd voor een Surinaams Hindoestaanse gemeenschap in Nederland die zij mede door dit evenement zichtbaar willen maken. 145 jaar geleden hadden de emigranten, net als kankerpatiënten in het heden, hoop op een betere toekomst.

Door middel van een muzikale reis, begeleid door een orkest van 12 top muzikanten, zullen er diverse artiesten uit drie landen te zien zijn tijdens het evenement ‘The Boat Trip Made In India’. De reis begint in India en vaart door naar Suriname met als eindbestemming Nederland. De muziekstromingen klassiek, bollywood, rock en urban worden ten gehore gebracht op verschillende podia. Hierbij is gedacht aan jong en oud. Artiesten zoals Ronnie Flex, DYNA, Keizer, Gio, Firstman en Dutch Hustlaz, zullen zich laten zien tijdens dit bijzondere evenement. Van elk kaartje wordt een groot deel gedoneerd aan het KWF Kankerbestrijding. Dit evenement is gerealiseerd op eigen kracht, zonder enige steun van een subsidie of fonds. Het is volledig gefinancierd door de donateurs die de SWGF stichting een warm hart toedragen. Daarnaast is Aroen de eerste allochtoon die de complete Johan Cruijff ArenA heeft afgehuurd. Daarnaast doneert de Johan Cruijff ArenA per bezoeker een bedrag aan het KWF Kankerbestrijding.