De jaarlijkse traditie om met honderden opblaasboten te water te gaan in de Utrechtse binnenstad gaat door! Na een jaar afwezigheid is de Rubberboot Missie terug op zaterdag 11 augustus 2018. Wel gaat er iets veranderen. De Rubberboot Missie draagt de peddel over aan Utrecht Drijft, een spectaculair muziekfestival op het water.

Vijf jaar lang heeft de Rubberboot Missie de grachten en singels in de Utrechtse binnenstad overgenomen. Het zomerse spektakel werd steeds succesvoller met op het hoogtepunt honderden rubberboten en meer dan 1000 deelnemers. Om de enorme groei van het evenement te kunnen beheersen is er besloten om vorig jaar niet uit te varen, zodat er kon worden nagedacht over een nieuwe invulling van het evenement. Die is er nu gevonden door samen te werken met Utrecht Drijft.

Heel Nederland Drijft!
Utrecht Drijft maakt deel uit van Nederland Drijft, een organisatie die dit festival na vier zeer succesvolle edities in Breda, dit jaar voor het eerst naar Amersfoort en Utrecht brengt. Vorig jaar kochten maar liefst 2800 liefhebbers een kaartje voor Breda Drijft. Een samenwerking tussen Rubberboot Missie en Utrecht Drijft schept dan ook hoge verwachtingen.

Daar waar we in andere steden iets totaal nieuws gaan neerzetten, ligt dat in Utrecht anders. Hier is men bekend met de Rubberboot Missie. Het verschil tussen eerdere edities van de Rubberboot Missie en Utrecht Drijft is dat we nu een volwaardig muziekfestival presenteren met drijvende barren, verschillende podia met live muziek en volop entertainment. Utrecht kan zich klaarmaken voor een uniek muziekfestival op het water!” legt Thibaud van der Steen van Nederland Drijft uit. Utrecht Drijft vindt plaats op zaterdag 11 augustus 2018 van 13:00 tot 19:00 uur, maar gaat verder tijdens de afterparty. Deelnemers zullen drijven op het festivalterrein aan de Catharijnesingel.

Tickets
In tegenstelling tot voorgaande jaren is deelnemen aan het rubberbotenfestival niet meer gratis. “We pakken Utrecht Drijft groots aan. De faciliteiten die wij de bezoekers bieden, zijn die van een volwaardig muziekfestival. Het is daarom helaas niet meer mogelijk om dit unieke evenement gratis aan te kunnen bieden”, zegt Thibaud daarover. Tickets voor Utrecht Drijft kosten € 15,- per stuk en zijn verkrijgbaar via het Facebook evenement: Utrecht Drijft x Rubberboot Missie.

Afterparty
Waar het dagprogramma op het water ophoudt, gaat het feest verder tijdens de afterparty op een geheime locatie, waar in samenwerking met Rewind de afterparty wordt georganiseerd. Rewind is een populair feestconcept dat er om bekend staat terug te spoelen naar hits van toen en te fast forwarden naar hits van nu. Een los ticket voor de afterparty kost € 10,00 per stuk. De afterparty duurt van 19:00 tot 01:00 uur.