De bouw van de derde editie van Mandala Festival is gestart. Met een gigantische tempel midden op het water, 25 Tribes, honderden Creators en een brede muzikale line-up met onder meer La Fuente, Deepend, De Likt en Herman Broods Wild Romance, trapt het festival vrijdag af.

Mandala is de jongste telg van Extrema Network, organisator van onder meer Solar Weekend en Extrema Outdoor Belgium. Het festival werd bedacht door Julia Mingers, dochter van Extrema-oprichter Marcel Mingers. Op vierjarige leeftijd maakte ze een tekening van een festival. Met wat vaderlijke fantasie werd het festival in 2016 werkelijkheid. Het idee: verschillende nederzettingen op het terrein – de Tribes – waarin tal van creatievelingen – de Creators – bij elkaar komen om invulling te geven aan het programma. Disciplines zijn onder meer kunst, muziek, theater, bouw, healing en wellness. Daarnaast is er een compleet programma voor kinderen, met workshops en meer.

Internationaal karakter
Een primeur op Mandala: The Temple for Peace. Op het water, midden op het terrein, wordt hard gewerkt aan The Temple for Peace. Het is een project van Chris ‘Kiwi’ Hankins uit Nieuw-Zeeland. Hankins bouwde eerder met zijn team gigantische bouwwerken op het legendarische Burning Man in Nevada. Ook andere internationale partijen dragen bij aan Mandala Festival. Zo is er Maraboutage uit Marseille. Het collectief zorgt voor een flinke dosis wereldmuziek en afrobeat in de gelijknamige Tribe. Bye Beneco uit Zuid-Afrika is een andere bijzondere naam. De band won de Zuid-Afrikaanse Grammy’s voor beste alternatieve album en doet nu dus Nederland aan.

Kaartverkoop
Met een flinke groei ten opzichte van vorig jaar, loopt de kaartverkoop voor Mandala voorspoedig. Wie nog een ticket wil, dient niet te lang te wachten. Drie dagen, inclusief camping, kost de volwassen bezoeker slechts €65. Ook kinderen zijn welkom, deze kaarten zijn goedkoper. De organisatie houdt de prijs bewust laag. Het festival moet voor iedereen toegankelijk zijn. Tickets zijn te koop op mandalafestival.com. Hier is ook het programma te vinden.

Mandala vindt komend weekend plaats. Deuren openen op vrijdag 8 juni om 13:00 uur. Ze sluiten weer op maandag 11 juni 12:00 uur. Mandala vindt plaats op Vakantiepark De Bergen in Wanroij.

Tickets en info: mandala.holiday.