“Met Vaaghuyzen!”, zo nam Raymon De Bruin begin jaren negentig na een stevige stapnacht steevast de telefoon op. Toen de Bruin in 1997 een café overnam in de Amsterdamse Nieuwe Nieuwstraat, wist hij dan ook meteen wat de naam moest worden: Vaaghuyzen!

Door de DJ booth met twee technics, en doordat twaalf in Dance gespecialiseerde platenzaken zich in een straal van enkele honderden meters rondom het café bevonden, waarvan vier in de Nieuwe Nieuwstraat zelf, ontwikkelde Vaaghuyzen zich binnen de kortste keren tot de huiskamer van de Amsterdamse Dance scene.

Talloze bekende Dj’s begonnen hun carrière in Vaaghuyzen. DJ’s als Steffi, Bart Skils, en San Proper hadden er hun eerste draaiavonden.

Vele succesvolle partyconcepten als Voltt, Club Bongo, Errorkrew, Djazzadelics en Acapulco vonden in Vaaghuyzen hun oorsprong.

Internationaal bekende DJ’s als Kevin Saunderson, Alex Patterson, Tyree Cooper en Josh Wink waren er regelmatig aan de bar te vinden.

Celebraties als Brad Pitt, Juliette Lewis en Peaches waren regelmatige bezoekers. Ook Eddy de Clercq, die als hij een drankje bestelde altijd om twee ”schone” bierviltjes vroeg voor onder zijn ellebogen.

Toch was het café met het afgeleefde interieur – waar zelfs nog geen dolle stier schade zou kunnen aanrichten – bijzonder laagdrempelig en werd iedereen er door het barpersoneel op dezelfde manier behandeld.

Er heerste een no-nonsense sfeer waarin iedereen zich thuis voelde.

Naast veel mensen uit de dance- en uitgaansscene werd het café bevolkt door kunstenaars, muzikanten, expats , toeristen en vele  Amsterdamse paradijsvogels.

Het zeer diverse publiek en de unieke sfeer gaven het café een cultstatus die tot ver over de landgrenzen reikte.

Berucht waren de Allnighters;  feestjes die soms dagenlang doorgingen, zoals bijvoorbeeld de Loosersclub, De Drie Vage Dagen en de Avondviervaagse, met stempelkaarten waarop iedere dag kon worden afgestempeld, waarbij de diehards met een volle stempelkaart een medaille kregen.

Er zouden boeken kunnen worden volgeschreven met de vele anekdotes en verhalen die zich in Vaaghuyzen hebben afgespeeld.

Na ruim tien intensieve en slopende jaren besloot Bruine de Bruin het café in 2008 van de hand te doen. Met een laatste Avondviervaagse werd het Vaaghuyzen-tijdperk afgesloten.

Vaaghuyzen staat bij degenen die het hebben meegemaakt  in het geheugen gegrifd en er wordt door velen met weemoed aan teruggedacht.

Maar nu keert Vaaghuyzen terug met het feest VAAGH! in Paradiso.

Raymond Bruine de Bruin en stamgasten Ronald Linger en Floris Jacobs staken de koppen bij elkaar en kwamen – nu het tien jaar gelden is dat Vaaghuyzen zijn deuren sloot – met het plan voor het feest VAAGH! op zaterdag 23 JUNI in Paradiso, als eerbetoon aan een unieke episode van het Amsterdamse Nachtleven.

Alle hoeken en gaten van Paradiso zullen die nacht gebruikt worden voor een zeer uitgebreid programma met optredens van o.a Dj Isis, Quazar ,Dimtri , Melon ,Bart Skils,en Steven de Peven.

De volledige line up:

– Bart Skils
– Cowpunk
– DANSOR
– Dima
– Dimitri
– Dusk & Uncut
– Dj Isis
– Johny Handsome
– Kwik
– MC Buttslammer
– Melon
– Melvin Rosbief
– Mono Archief
– Mulat
– QUAZAR LIVE
– Radar
– Randy West
– Raoul Fleischmann
– Robbert de Hiro
– Rombout
– Russ Meyer
– Dj Skanga
– Something Enders
– Steso
– Steven de Peven
– Szilvia Harsz
– Cirque excentrique

Paradiso
Zaterdag 23 juni
23.00 -05.00
Voorverkoop 13.50 excl servicekosten
Deurprijs 15.00 incl Daglidmaatschap
https://www.facebook.com/events/1689583861090628/