Shelter Amsterdam vormt tijdens Over het IJ Festival de bijzondere locatie voor het festivalconcert PERMANENT DESTRUCTION van de Amsterdamse theatermaker Naomi Velissariou. Met deze cross-over performance voegt Shelter een nieuw hoofdstuk toe aan haar culturele programmering, naast de succesvolle clubavonden en samenwerkingen met diverse beeldend kunstenaars. PERMANENT DESTRUCTION – The SK Concert is een melodramatisch energy concert door theatermaker Naomi Velissariou en sound producer Joost Maaskant (ook wel bekend als beatboxer en stemkunstenaar Maask). Samen vormen ze de “pop-up band” PERMANENT DESTRUCTION. Te zien van 13 t/m 21 juli in Shelter Amsterdam. Tickets zijn nu te koop via Over het IJ Festival op www.overhetij.nl. Een coproductie van Velissariou met Theater Utrecht, Rudolphi Producties en C-Takt.

De performance is een sexy show over zelfhaat en onbeantwoorde liefde, met poëtische lyrics en overdadig gebruik van auto-tune. Met genres variërend van R&B tot industriële hardcore en met trap hop referenties.

Naomi Velissariou liet zich inspireren door Sarah Kane (1971-1999), een van de meest geruchtmakende toneelschrijvers van de afgelopen decennia, wiens psychische gesteldheid zo compromisloos weerklank vond in haar werk. Kane leed aan zware depressies en pleegde zelfmoord tussen de voltooiing van haar laatste tekst en de première ervan. Tegen de achtergrond van Frederik Heymans videowerk krijgen de genadeloze lyrics, beats en bass lines van PERMANENT DESTRUCTION een monumentale visuele dimensie.

Shelter Amsterdam
Shelter Amsterdam is een Amsterdamse haven voor kwaliteit dance muziek. Gebouwd rond het idee om een thuis te creëren voor doorgewinterde clubbers en enthousiaste nieuwkomers, zorgt Shelter Amsterdam voor een diverse clubervaring in de Nederlandse hoofdstad – met design, beleving en geluidskwaliteit voortdurend in het achterhoofd.

PERMANENT DESTRUCTION vormt een nieuw hoofdstuk in de culturele programmering van Shelter – de nachtclub heeft eerder al samengewerkt met onder andere Sandberg Instituut en Cinedans. De samenwerking met Naomi Velissariou, Theater Utrecht, Rudolphi Producties en C-Takt voor PERMANENT DESTRUCTION is een logische volgens de nachtclub: “een minimalistische, duistere dansvloer sluit immers naadloos aan bij de onstuimige emotionele belevingswereld van Velissariou en de compromisloze muziek van Maaskant”.

Permanent Destruction – The SK Concert
Te zien tijdens Over het IJ Festival van 13 t/m 21 juli in Shelter Amsterdam.
En tot eind augustus op Theater aan Zee, Absolutely Free Festival en Cultura Nova.