Op donderdag 18 oktober 2018 geeft Hardwell een uniek concert met het Metropole Orkest in Ziggo Dome, Amsterdam. Tijdens ‘Symphony: The Global Revolution of Dance’ neemt de wereldberoemde dj, samen met ‘s werelds leidende pop- en jazzorkest, het publiek mee op een muzikale reis door de geschiedenis van de dancemuziek. Een all ages concert dat begint met de opkomst van de dancemuziek in de jaren 80 en eindigt bij de mega hits van nu. De pre-sale start op vrijdag 15 juni om 10.00 uur, waarna de wereldwijde ticketverkoop volgt op 18 juni om 10.00 uur via www.djhardwell.com/symphony.

Onlangs maakten Hardwell en het Metropole Orkest, winnaar van meerdere Grammy Awards, hun samenwerking bekend met de release van de track Conquerors. Met de toevoeging van dit unieke concert voor een all ages publiek bereikt de samenwerking een hoogtepunt die eenmalig in Ziggo Dome te zien en te horen is. De spectaculaire show van de legendarische dj en het Metropole Orkest kenmerkt zich door de samenstelling van verschillende muziekperiodes, van de jaren ’80 tot nu. Hits van diverse wereldsterren passeren de revue, van Donna Summer tot Tiësto, van Carl Cox tot Daft Punk.

Met deze show komt een droom uit. Ik heb samen met het Metropole Orkest, toch wel het meest veelzijdige orkest van de wereld, echt iets bijzonders gecreëerd waarbij het publiek niet alleen kan genieten van een muzikaal spektakel, maar visueel ook iets ongekends te zien krijgt.”, aldus Hardwell.

Directeur Jan Geert Vierkant van het Metropole Orkest over de samenwerking. “Het is geweldig om met een wereldtalent als Robbert een groot publiek kennis te laten maken met diverse stijlen van dance door de jaren heen in combinatie met het orkestrale. We hebben in het verleden op ADE en met de net uitgebrachte track ‘Conquerors’ al laten horen hoe fijn die samensmelting kan zijn. We zijn dan ook erg trots op deze bijzondere samenwerking.

Richard Zijlma, directeur ADE over de cross over: “Wij gaan bij ADE altijd op zoek naar de grenzen van het electronische muzikale spectrum. De samenwerking tussen Hardwell en het Metropole Orkest is wat dat betreft een goede toevoeging en ik ben ervan overtuigd dat ook die succesvol gaat verlopen, want Robbert is naast dj ook een uitstekend componist. Ik vind het prachtig dat de muzikale wereldtop op deze manier de handen ineenslaat, waarbij zij recht gaan doen aan de ‘legacy’ van al die jaren dance.

HARDWELL & METROPOLE ORKEST – Symphony: The Global Revolution of Dance
Donderdag 18 oktober 20.00 uur – Ziggo Dome Amsterdam – all ages

Tickets:
Tickets vanaf 34 euro (excl. BTW en administratiekosten)
Start pre-sale: 15 juni 2018 – 10.00 uur tot 17 juni 2018 – 23.59 uur.
Schrijf je in op DJhardwell.com/symphony en ontvang een exclusieve pre-sale link.

Start reguliere kaartverkoop: 18 juni 2018 – 10.00 uur

Hardwell & Metropole Orkest – Symphony: The Global Revolution of Dance wordt georganiseerd door Fourmation Entertainment en MOJO in samenwerking met Sorted Management en Amsterdam Dance Event.