Drie dagen vol kunst, theater, verrassende optredens, inspirerende lezingen, workshops en meer. De derde editie van Mandala Festival is succesvol verlopen.

Na een natte vrijdagochtend, opende Mandala Festival vrijdag haar deuren, om vervolgens de zon het hele weekend hard te laten schijnen. Met bijzondere optredens van onder meer De Likt, Deepend, La Fuente, Nadav Dagon en Zwart Licht, waren er voldoende gedenkwaardige momenten om nog weken over na te praten.

Meer dan muziek
Maar het is niet enkel muziek dat de aandacht grijpt, Mandala Festival draait vooral om ontdekken. Met honderden Creators die samen 25 Tribes – de areas op het festival – vormen, was het aanbod reusachtig en met voor ieder wat wils. Van theater tot bouwwerken, kunst, wellness en meer. De organisatie laat de keuze aan de bezoeker: ga je voor rust en bezinning of liever avontuur en feest? Of laat je je juist verrassen?

Zo was er het Noorse Chontaraz. De metalband die in het buitenland hoge ogen gooit, werd ingevlogen voor een pop-up show, onaangekondigd en verstopt in het bos. Aan de bezoekers om de weg te vinden, na het horen van de zware gitaren. Het is één van de vele onaangekondigde momenten op het festival.

Een andere eyecatcher was The Temple for Peace. Een gigantisch bouwwerk op het water, ontworpen door Chris ‘Kiwi’ Hankins en zijn crew. De Nieuw-Zeelander bouwde eerder unieke bouwwerken op het legendarische Burning Man. De Temple for Peace is een artistiek bouwwerk die de boodschap van wereldwijde vrede verkondigt.

Clean & Green

Organisator Extrema Network wil alle bezoekers ontzettend bedanken. Naast de liefdevolle sfeer, werd een festivalterrein zelden zo proper aangetroffen, the day after. Met de slogan Clean & Green moedigt de organisatie bezoekers aan om bij te dragen op het gebied van duurzaamheid. Zo werd er wederom gewerkt met hard cups en werden er gratis portable asbakken uitgedeeld. Ook moedigt Mandala bezoekers én Creators – met succes – aan om overgebleven materialen en kampeerspullen mee naar huis te nemen.

Met wederom een groei in bezoekersaantallen, prachtig weer en een unieke sfeer, was de derde editie van Mandala Festival een festivalweekendje voor in de boeken. De datum van Mandala 2019 wordt op korte termijn bekendgemaakt.