De Tuin van Bret is een groene oase in de grauwe stadswildernis. Naast Amsterdam Sloterdijk heeft een groep lokale ondernemers hun krachten gebundeld, om een eigen plek te creëren die zo min mogelijk impact op het milieu achterlaat. Geen zielloze commercie, maar passie voor maken, duurzaamheid en circulaire innovatie.

11,12, 18 en 19 augustus dansen, drinken en dromen muziekliefhebbers in de Zomertuin van Bret, waar onder andere Dekmantel Soundsystem, Eefje de Visser, Gallowstreet Tom Trago en Young Marco op het programma staan. Energie- en materiaalverspilling is niet meer van deze tijd. Bezoekers worden daarom gestimuleerd bewust hun impact te minimaliseren en zo zelf de toekomst te beïnvloeden – door bijvoorbeeld hun statiegeldbeker zelf om te spoelen voordat ze een nieuw biertje halen.

Minimaal impact
(Transport)energie- en (horeca)materiaalverspilling bij evenementen kan niet meer in 2018. Daarom zijn er verschillende maatregelen getroffen zodat de bezoekers van de Zomertuin van Bret hun impact op het milieu zo veel mogelijk kunnen minimaliseren. De Zomertuin van Bret is hiermee een voorbeeld in duurzaam ondernemen binnen de evenementenindustrie. Daarnaast maken de inspirerende lokale initiatieven in de Tuin van Bret bezoekers bewust van het feit dat relatief kleine acties al positieve verandering teweeg kunnen brengen.

Bezoekers kunnen:
– genieten van een grootendeels Nederlandse line-up, die niet uit een ander continent overgevlogen hoeft te worden

– de artiesten bewonderen op het Bret-podium dat volledig gemaakt is van gerecyclede materialen en werkt op een energiezuinig audio- en lichtsysteem dat is aangesloten op lokale groene stroom Vandebron

– niet met plastic munten betalen, maar pinnen aan de bar – die ook gemaakt is van gerecycled materiaal

– hun statiegeldbeker zelf omspoelen voordat ze een nieuw Gulpener-biertje halen, afkomstig van de groenste brouwerij van Nederland

– gratis kraanwater drinken, in plaats van mineraalwater die van een bron aan de andere kant van Europa moet komen

– Mexicaanse specialiteiten van biologische salsamaker El Jefe en andere vegetarische gerechten van biologische lokale ondernemers eten

– aan de circulaire economie bij dragen, door recyclebare borden en bestek na gebruik weer in te zamelen

– dansen naast de eerste lokale biologische DIY stadswijngaard, die dit najaar voor het eerst wordt geoogst

– verdwalen in een groene locatie die zo prachtig is dat er geen extra aankleding nodig is

Nederlandse line-up
Muziekliefhebbers kunnen hun vingers aflikken bij het gevarieerde programma in de groene stadsoase van de Zomertuin van Bret. 11 augustus nodigt Dekmantel Soundsystem Kornél Kovács uit en zondag 12 augustus heeft singer-songwriter Eefje de Visser onder andere Nuno Dos Santos en Elias Mazian uitgenodigd om te komen draaien.

Het weekend daarop, heeft Nightcare 18 augustus de twaalfkoppige brassband Gallowstreet uitgenodigd, vergezeld door een breed scala aan artiesten die ook een mix van hiphop, funk en afrobeat spelen. De Zomertuin van Bret wordt afgesloten op zondag 19 augustus met Tom Trago die niemand minder dan elektronische muziekgenieën Young Marco, Dollkraut, Interstellar Funk en Job Sifre heeft uitgenodigd.

zaterdag 11 augustus – Dekmantel Soundsystem invites Kornél Kovács
Dekmantel Soundsystem, Kornél Kovács, Palmbomen II, Max Abysmal
zondag 12 augustus – Eefje de Visser presenteert
Eefje de Visser, Nuno dos Santos, Elias Mazian, Some Chemistry, Anouk Visee

zaterdag 18 augustus – Nightcare invites Gallowstreet
Gallowstreet & more t.b.a.

zondag 19 augustus – Tom Trago & friends
Tom Trago, Young Marco, Dollkraut, Interstellar Funk, Job Sifre

Info: www.zomertuinvanbret.nl.