Op 18 augustus vindt Rotterdam Rave Festival plaats op het Lloyd Multiplein in Rotterdam. Het is de derde keer dat het festival georganiseerd wordt. Het in 2012 opgerichte Rotterdam Rave is binnen zes jaar uitgegroeid tot een heus begrip. Niet alleen binnen Rotterdam staat het industriële techno feest goed bekend, het heeft inmiddels ook een internationaal publiek bereikt. Naast de industriële sfeer, geeft de organisatie ook een Rotterdams tintje aan het festival.

Er zullen dit jaar opnieuw (inter)nationale artiesten uit de techno- en housescene verwelkomd worden, zoals: AnD live, Paula Temple b2b Rebekah, Dax J en Anotr. Nina Kraviz en de Rotterdamse legende Speedy J zullen beiden een drie uur durende set draaien. Daarnaast draaien rasechte Rotterdammers Benny Rodrigues en Michel de Hey een B2B set en is Rotterdam Rave’s resident Stranger terug met zijn eerste old school classic set. Er zijn twee outdoor stages omringd door havencontainers waarvan de mainstage gedeeltelijk overdekt is. Daarnaast er is een grote techno tent met lasers en vuurwerk. Met uitzicht op het water en de containers die er te vinden zijn zie je de sfeer uit de Rotterdamse haven terug op het terrein.

Dit jaar is er een selectie gemaakt van de beste Rotterdamse foodtrucks. Waaronder het Rotterdamse Chez Jan met hun hotdogs, dit jaar is hun ‘French Dog’ op de Horecava door de vakjury beoordeeld met de tweede prijs en daarbij hebben zij de publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Ook zijn de Rotterdamse broers van Oyo Burgers aanwezig met een foodtruck die je normaal alleen in Amerika tegenkomt, met klassieke biologische burgers. Het in Rotterdam bekende Bram’s zal ook van de partij zijn met hun unieke gourmet fries en Stoofs van Herman den Blijker. Deze en nog meer foodtrucks zullen aanwezig zijn om de echte Rotterdamse sfeer naar voren te laten komen.

Voor de volledige line-up en tickets voor het festival kunt u terecht op rotterdamrave.com.