Het nog jonge internationale cross-over dancefestival WE ARE ELECTRIC WEEKENDER beleefde afgelopen weekend zijn fenomenale vierde editie; voor de eerste keer op de nieuwe locatie Landgoed Velder in Boxtel. Deze nieuwe thuisbasis bood alle ruimte aan de groeiende ambities van WE ARE ELECTRIC Weekender. Zo kon het driedaags festival uitbreiden in onder meer het muzikale aanbod, (live)producties, kampeermogelijkheden en bovenal, op groot verzoek van fans, de nachtprogrammering. Verdeeld over drie dagen trokken er 53.000 bezoekers naar Boxtel en verbleven per dag 14.500 kampeerders op de wellicht mooiste festivalcamping van Nederland.

Alles viel dit weekend dan ook perfect samen: het zomerse weer; het bosrijke festivalterrein; de adembenemende decors (waaronder de mooi verlichte outdoor stages); het diverse programma met giganten als Mura Masa, Justice, Paul Kalkbrenner, Oliver Heldens, De Jeugd van Tegenwoordig en exclusieve festivaloptredens van onder meer Martin Garrix, en The Prodigy. Eric Prydz moest vandaag helaas zijn optreden annuleren in verband met logistieke problemen. Lost Frequencies vervangt de internationale dj.

“It is with deep regret that I have to announce that I am unable to play at We Are Electric Festival today. This is due to a mechanical breakdown of my tour bus in Italy today. Unfortunately, it has been impossible to arrange alternative transport to get myself, crew, and production to the Netherlands in time for my performance. I am so sorry for any disappointment this will cause, but this is really beyond mine or the promoters control”, aldus het statement van Eric Prydz.

Met nog enkele internationale topacts voor de boeg vanavond (waaronder Martin Garrix), blikt de organisatie meer dan tevreden terug op een in alle opzichten geslaagd evenement.
Momenteel vermaken zo’n 17.500 festivalgangers zich opperbest op het uitgestrekte festivalterrein met zeven podia (zowel tenten als fraaie outdoor podia & hostings). Behalve muziek bood WE ARE ELECTRIC Weekender zijn gasten ook een sterk randprogramma zoals sportactiviteiten, een pillow fight, zwemmen in camping pool The Splash; de alom geliefde RGB disco en een uitgebreide culinaire keuze van foodtrucks met eten en drinken uit alle windstreken.

WE ARE ELECTRIC Weekender focust sterk op live muziek en staat voor drie dagen en zomerse nachten losgaan met vrienden op nieuwe, eigenwijze en avontuurlijke elektronische muziek. Het festival onderscheidt zich onder meer door een veelzijdige internationale programmering en fantastische decors in een eigen herkenbare stijl. Op zaterdag 10 november is het weer tijd voor een nieuwe indoor editie (de zesde alweer inmiddels); deze vindt traditioneel plaats in het monumentale Eindhovense Klokgebouw. De eerste namen en de start van de ticketverkoop worden spoedig aangekondigd.

Info: we-are-electric.com.