Duizenden lachende gezichten en dansende voeten. Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september is recreatieterrein De Weyver in Hoogwoud weer het decor voor Zomerpop. De 29e editie alweer. Met 40 acts, variërend van Miss Montreal en SBMG tot The Posies en Michelle David, tovert het festival opnieuw een verrassend topprogramma uit de hoed.

Zomerpop betekent genieten met je vrienden, oude bekenden tegen het lijf lopen én je laten verrassen door muziek, zelfs als het misschien niet helemaal jouw stijl is”, vertelt voorzitter Wouter Maas. Als voorbeeld haalt hij Michelle David & The Gospel Sessions aan: “Op Pinkpop speelden zij de tent plat. Ook op Zomerpop komen ze met de volledige band, inclusief blazers. Wordt gewoon top.

Vrijdag feestavond
Het festival trapt vrijdag 31 augustus af met het traditionele Zomerpopdiner. ‘s Avonds volgen optredens van Ska Fe, Skunk (Doe Maar tributeband), Jelle B. en Rave van Fortuin. In ‘Bleekveld’ geven Niels van der Gulik en Joost Botman bovendien hun Beatles Singalong-show. “Dit wordt een oergezellige feestavond met grote kans op schorre meezingstem”, lacht Maas.

Hiphop
De muzikale weg die het festival vorig jaar insloeg, wordt nu voortgezet en uitgebreid. Wouter Maas: “Onze programmeurs streven naar een sterk totaalpakket dat voor elke muziekliefhebber de moeite waard is. De dance-tent is daarom omgedoopt tot ‘Dansrijk’, waar ook SBMG, CHO en Jacin Trill gaan knallen: dé opkomende Nederlandse hiphopacts.

Vijf podia
In ‘Vuigland’ storten gitaarbands als The Posies (USA), The Afterpartees en It It Anita (B) bakken energie uit over het publiek, evenals indierockformatie Lucas Hamming in de ‘Hunkering’. In ‘Dansrijk’ leveren dj’s als Johnny 500, Ballantine en The Ambassadors een intense mix van dance-stijlen. De ‘Speelweide’ wordt één grote 90’s en zero’s party, inclusief oldskool hardcore dj Bass-D. Het intieme ‘Bleekveld’ brengt stand-up comedy en meerstemmige zang.

Extra speciaal
De Hillbilly Moonshiners vormen het absolute sluitstuk. “Zij staan deze zomer op alle grote festivals in Europa. Met hun typische coverstijl maken zij er overal een waar volksfeest van”, verheugt Wouter Maas zich nu al. “Het publiek is dan al helemaal opgewarmd door Miss Montreal. Dit is een van hun schaarse optredens in Noord-Holland, dat maakt het extra speciaal.

Kaartverkoop
De unieke festivalsfeer van Zomerpop wordt compleet gemaakt door onder meer de Rabobank Compound, een speciaalbierbar, festivalmarkt, zweefmolen en barbershop. De volledige line-up staat op www.zomerpop.nl. Via deze website verloopt ook de kaartverkoop. Vorige week was al 68% van de tickets verkocht. www.zomerpop.nl.