Drieëntwintig kopstukken uit de dance bogen zich afgelopen weken over de inzendingen van Vinylized. Aan hen de taak om de vijf finalisten van Vinylized 2018 te selecteren. De jury was zeer tevreden over het niveau van de inzendingen, maar dat maakte de selectie er niet makkelijker op. Vijf inzendingen staken echter met kop en schouders boven de rest uit. LAu, Smeek, Mylow, Cool Tiger en Meraki zijn de vijf finalisten van de veertiende editie van Vinylized. Zij maken kans op een prijzenpakket met daarin onder meer een presentatie tijdens ADE, studio-uren bij Abbey Road Institute en een fotoshoot. Hoofdprijs is de release op 12 inch vinyl van de winnende track. De komende maand kan het publiek ook meestemmen via www.vinylized.net. De stem van de jury en die van het publiek bepalen wie de winnaar wordt van Vinylized 2018.

De jury bestaat dit jaar uit onder andere Rolf Volkert (Anna Agency), Rogier van Twuijver (Modern Day Composers), Esther van de Poel (PACCT), Iason Chronis (Mason), Sjam Sjamsoedin, Pim Mulders, Oliver Weiter, Marco Muhring (Friendly Fire), Coen Tegelberg (Cloud 9), Axel van der Lugt (Sugarfactory), Edwin Mulder (Topbillin’), Chris Walraven (3voor12), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Adriaan Muts (Full Spectrum), Elvin Usidame (Paradiso), Tom van Wijk (ID&T), Ivo Adelaar (Revealed Recordings), Martijn Kouween (Revealed Recordings), Ruud Lekx (Rude66, Interface), Nicky Elisabeth (winnaar Vinylized 2017), Hubrecht Kirchner, Tunnelvisions en VNTM. Vinylized wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd door GRAP. De contest kent oud-deelnemers en -winnaars als Nicky Elisabeth, S.K.Y., Arjuna Schiks, David Granaada, Ghetto Chords, Nymfo, Bakermat, Tim Wolff, Olaf Stuut en Daniel Zuur.

Hoe verloopt de contest?
Na de inschrijving selecteerde de jury vijf finalisten. De tracks van de vijf finalisten staan online op www.vinylized.net zodat het publiek tot en met maandag 1 oktober zijn stem kan uitbrengen. De stem van de jury en het publiek bepalen uiteindelijk wie deze editie wint. De winnaar wordt gepresenteerd tijdens het Amsterdam Dance Event 2018.

Prijzenpakket
De winnaar krijgt een vinylrelease met remixes + release via Beatport en iTunes op een zelf uit te zoeken en nog nader te bepalen label;

Presentatie tijdens Amsterdam Dance Event;
Studio-uren mét engineer bij Sonic City Studios;
Aandacht voor de competitie in Interface magazine;
Promotiefoto’s door Richard Tas Photography;
Een set PRO17 ACS custom earplugs door ACS Custom;
Managementadvies en coaching door GRAP.

Voor alle finalisten zijn er ook prijzen waaronder weekendtickets voor Dancefair en universele 19dB Pacato gehoorbescherming van ACS Custom. De details van het prijzenpakket zijn te vinden op www.vinylized.net.