Vrijheid zoals Blijburg het oorspronkelijk bedoeld heeft komt terug in de vorm van La Grande Finale. Op 28, 29 en 30 september 2018 zal Blijburg haar magische visie voor de allerlaatste keer tentoonstellen op het mooiste stukje stadsstrand van Amsterdam. Een afscheid dat nooit echt goodbye zal zijn, want de herinnering van deze nomadische enclave zal voortleven in de betovering van dít event. Het strandeiland drukt nog eenmaal krachtig haar stempel. Op de stad, op het leven en op de ziel van eenieder die La Grande Finale mag meemaken. Drie nachten, twee dagen en honderden artiesten, vrienden en partizanen strijken neer op IJburg. Om te entertainen, feesten, afteren, logeren én afscheid te nemen. La Grand Finale zal het vrijbuitershart sneller laten kloppen. Ga mee op ontdekkingsreis.

Feest der Feesten
De droom die ooit in 2003 in het geheim begon, eindigt als het feest der feesten. Ongedwongen plezier, diepgaande connectie met de natuur, creativiteit zonder kaders en warme samenhorigheid voor grote en kleine vrijbuiters. Dat is La Grande Finale. Het zal de reis der reizen worden. Sfeermakers, vooruitdenkers, avonturiers en aanbidders in alle soorten en maten verenigen zich, en krijgen een laatste kans om in deze wonderlijke woonkamer langs het water nog een keer zichzelf te zijn. Alles wat Blijburg in 15 jaar nationaal en zelfs internationaal heeft gebracht komt bij elkaar.

Oude vrienden, Nieuwe ervaringen
Jett Rebel, Gallowstreet, DeWolff en My Baby waarvan sommigen ooit op Blijburg begonnen, krijgen de kans om weer met de blote voeten in het zand te jammen. Er zijn jamsessies die eindeloos zullen duren, net als vroeger, waar grote en kleinere artiesten samenspelen. Maar er is meer. Kijk niet verrast als je toch een traantje wegpinkt bij één van de afscheidsceremonies, opgehitst wordt door vreemde paradijsvogels die in allerlei kleuren en vormen overal rondfladderen, of dat je op de camping gewekt wordt door de klassieke tonen van een verdwaalde pianist. En natuurlijk zijn er naast ongelooflijk veel live artiesten ook de DJ’s. Blijburg heeft in al die jaren voor meerdere zweterige, warme kolkende beats op de dansvloer gezorgd, dit feest is niet anders. La Grande Finale is voor alle zintuigen een ontdekkingsreis.

Wellness aan het Water
In een halve cirkel van tipi’s is een betoverende area gecreëerd aan het water. Met hottubs, een sauna, bijzondere hapjes en een podium in het midden aan de waterlijn. Je waant je hier in het oude Blijburg, toen regels nog redelijk ver weg leken en bijna niemand op het eiland woonde. ‘De wereld was toen nog maakbaar, er hing een spannende energie. Gewoon met je voeten in het zand staren naar de horizon, Blijburg is zo’n achterlijk mooie plek. Wereldvrede lijkt hier een stukje dichterbij, zoals een bezoeker het ooit eens verwoordde. Deze locatie biedt ruimte en viering van hoge kwaliteit,’ vertelt Stanja van Mierlo oprichter en creatief leider van Blijburg. ‘Er is iets speciaals met deze zandvlakte dat Blijburg is. Het is een frequentie waarop mensen elkaar vinden.

Goud voor de Ziel
Een afscheid is geen afscheid zonder ceremonie en rituelen. Op een rustige plek, wat verder van het feestgedruis af, is een area gecreëerd waar gedurende het festival verschillende ceremonies zullen plaatsvinden. Ook voor kinderen en dan met name op zondag. Een plek waar dj’s en sprekers afwisselend het podium pakken en de houten sculptuur waar drie dagen aan gebouwd wordt op zondag in veelzeggende vlammen op zal gaan. Een ritueel dat Blijburg sinds haar bestaan doet en nu herhaalt voor de laatste keer. Eenheid, aandacht en dankbaarheid voeren in deze area de boventoon.

Camping Extraordinair
Huisjes op wielen, caravans, tentjes of ultra luxe glampen. Alles is mogelijk op de camping. Er zijn maar beperkte kaartjes dus als je voor extra privileges wil gaan dan is logé worden een aanrader én bijzondere ervaring. Schoonwassen in de wellnes area met tipi’s, sauna’s en hottubs of naar één van de eeuwigdurende afters. De camping heeft weer een geheel eigen charme waardoor de ontdekkingsreis van La Grande Finale intensiveert. Voor loges start het feest op vrijdag 28 september al.

Blijburg daagt je uit
Een ontdekkingsreis door overdekte stukken strand, catwalks van binnen naar buiten en een grote nadruk op theater en voorstellingen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Met circustenten, zweefmolens, een springkussen en knutselmogelijkheden, worden de kleintjes niet alleen geëntertaind maar ook betrokken. Het avontuur van 15 jaar Blijburg wordt overal op het festivalterrein, op verschillende manieren verteld. In beeld doormiddel van voorstellingen of optochten, in tekst door sprekers, maar ook in dans en vooral doormiddel van gevoel. Jezelf verliezen in hoekjes en gaatjes van dit bijzondere terrein zodat je je echt in de ziel van Blijburg waant. Blijburg daagt je uit jezelf nog eenmaal echt te laten gaan in de ontdekkingsreis van het jaar.

TICKET SALE START VRIJDAG 31 AUGUSTUS 11.00 UUR.

La Grande Finale – Closing Blijburg
Datum: 28/29/30 september 2018
Locatie: Blijburg aan Zee
Adres: Pampuslaan 501 Amsterdam

TICKETS: http://bit.ly/TicketsClosingBlijburg

★ L I N E – U P ★
VRIJDAG
surprise voor alle camping extraordinaire troops

ZATERDAG
Jett Rebel, DeWolff, Spaceandtime, Franca, Kareem Raihani, Pitto, mps Pilot, Isis & Mozes, El Natty TBA

ZONDAG
MY BABY, Gallowstreet, San Proper, DJ Isis, Boris Werner, Esta Polyesta, SHMLSS b2b Some Chemistry, Collectief Explosief, Daniel Zuur, UMOJA, Los Paja Brava, Origins: Krien & Merante, Hotel met Arjan Amin & Ivar Vermeulen, Old Boys On Vinyl, Tim Jules, Spin the Bottle TBA

Met een campingticket krijg je toegang tot alle afters en een pre-feestje op vrijdag.