Festival-lievend Amsterdam is het erover eens: als er een kleinschalig, alternatief festival is dat je niet mag missen, dan is het het festival van de mysterieuze Georgie, een Amsterdams figuur dat twee keer per jaar een liefdevol en creatief muzikaal feest viert. Wat begon als een klein, intiem garage feest in Amsterdam Sloterdijk voor vrienden en bekenden, groeide Georgie’s uit tot een groter zomer en winterfestival, maar met nog steeds dat intieme van de eerste garage edities. De festivals worden altijd op een originele, bijzondere of geheime locatie. Deze winter gaat Georgie’s terug naar zijn roots, een oud garage complex uitgebouwd tot winterfestival.

De garage van Georgie
Na een uitverkochte editie van Georgie’s Wundergarten in juli 2018 keert Georgie op 17 november 2018 terug met een nieuw winterfestival: Georgie’s Garage. Na jarenlang traditiegetrouw in november Georgie’s Wintergarten georganiseerd te hebben – een festival dat een half buiten en half binnen werd opgezet in en rondom tenten, hutten en tipi’s – was het tijd voor wat nieuws. Dat nieuws werd een indooreditie in Georgie zijn mysterieuze garage. Die garage bestaat uit een aaneenschakeling van oude loodsen, hallen en gebouwen, samen een kleurrijk doolhof – een locatie waar de trouwe Georgie fan zich thuis zal voelen.

Georgiaanse Rave
Over het festivalterrein verspreid poppen her en der kleine area’s op, iedere area met zijn eigen muziekgenre: de totale programmering is ongekend divers en varieert van elektronisch tot live en van house tot live funk en wereldmuziek. Daarnaast blijft Georgie ook in zijn garage zijn theatrale kant trouw: als vanouds is er ook tijdens de wintereditie van 2018 een rariteitenkabinet aan theateracts en creatieve installaties opgetrommeld binnen het thema van deze editie: de Georgiaanse Rave. Verwacht een op de jaren negentig geïnspireerde, fluoriserende, kleurrijke chaos, op een hedendaagse artistieke manier uitgevoerd.

De locatie is vooralsnog geheim. Georganiseerd vervoer wordt door de organisatie geregeld: vanaf station Amsterdam Sloterdijk kunnen de Georgianen een pendelbus nemen naar de bestemming vlakbij Amsterdam of vanaf Centraal station een boot. Daarnaast is er een samenwerking gerealiseerd met Taxicentrale TCA: voor een vaste prijs kunnen bezoekers zich naar de voor hen nog onbekende plek laten brengen. Kortom: het nieuwe Georgies Garage beloofd een intiem, vrolijk, muzikaal en theatraal avontuur te worden zoals het de befaamde Georgie betaamd.

Georgie’s Garage – Indoor Winterfestival
Zaterdag 17 November, 13:00-23:00
Locatie in de buurt van Amsterdam