Het begin dit jaar opgerichte Liquid State, een joint venture van Tencent Music Entertainment en Sony Music Entertainment met een focus op electronic en EDM in de regio Azië, presenteert zich in oktober uitgebreid op ADE. Liquid State participeert actief in diverse panels binnen het conferentieprogramma en host op 17 oktober in Jimmy Woo het eigen event Liquid Nights.

Het doel van Liquid State is om internationale artiesten te begeleiden op de Aziatische markt én met Aziatisch talent te bouwen aan succesvolle lanceringen. De joint venture bundelt de krachten van Sony Music Entertainment als muziekmajor en die van Tencent Music Entertainment, eigenaar van de grootste streaming platforms in China en kan op die manier heel succesvolle carrières bouwen. Het label heeft het wereldwijd opererende eigen tourconcept Liquid Nights, waar oost en west samenkomen, en start nog voor het eind van het jaar Liquid Academy, een kennis- en educatiecentrum in Sjanghai, dat de markt verder moet gaan ontwikkelen. Op 17 oktober organiseert Liquid State in Jimmy Woo Liquid Nights, een showcaseprogramma waar Seungri, Alan Walker, Corsak en Partysquad geprogrammeerd staan.

Seungri van K-pop groep Big Bang is een van de grootste popsterren uit Zuid-Korea (8,1 miljoen Instagram-volgers) en begin dit jaar binnengehaald als ambassadeur voor Liquid State. Ook de uit Noorwegen afkomstige Alan Walker is Liquid State-ambassadeur. Met meer dan 7,5 miljard streams in Azië is zijn werk daar ongekend populair. Seungri en Alan Walker zijn exemplarisch voor de manier waarop Liquid State werkt en over en weer bruggen slaat tussen oost en west. Waar The Partysquad, het collectief van Ruben Fernhout en Jerry Leembruggen, momenteel naast de grote carrière in Nederland een focus houdt op internationaal, is de uit Sjanghai afkomstige Corsak hard op weg om de nieuwe elektronische superster te worden in Azië.

Info & kaarten: jimmywoo.com.