Vanaf woensdag 17 oktober staat Amsterdam weer in het teken van Amsterdam Dance Event. Een groot evenement dat zich allang niet meer alleen in de Amsterdamse club-scene afspeelt: ook horeca Amsterdam past zijn programmering aan. Restaurant C Amsterdam stelt voor de gelegenheid twee avonden samen: C x ENTER.Sake Dinner, C en Celsius Sunday, de HNGVR editie.

Woensdag 17 oktober: C x ENTER.Sake Dinner
In 2017 organiseerde C Amsterdam voor de eerste keerhet C x ENTER.Sake Dinner: een vijf gangen diner samengesteld door C Amsterdam chef Arnout van der Kolk, C chef en eigenaar Michiel van der Eerde en sake sommelier Richie Hawtin. De van oorsprong Brits/Canadese producerHawtin is een van de meest gewaardeerde techno-DJ’s ter wereld. Twintig jaar geleden ontwikkelde hij tijdens zijn reizen door Japan een voorliefde voor sake, werd sake sommelier en lanceerde naast zijn DJ carrière zijn succesvolle ENTER.Sake Dinners. De sake-kennis van Hawtin wordt door onder andere de New York Times geprezen en de wereldwijde ENTER.Sake Dinners zijn steevast een succes (de dinners worden in 2018 nog georganiseerd bij onder andere Output Brooklyn New York, Destino Ibiza, Libertine Barcelona, Sake Central Hongkong en bij The Hangar Tokyo).

Locatie: C Amsterdam, Wibautstraat 125
Deuren open: 19:30
Diner: 20:30
Kosten: € 85 voor een vijf gangen diner + Sake pairing

Party: 22.30 tot 03:00
Kosten: € 85 voor een vijf gangen diner + drankarrangement

Zondag 21 oktober: Celsius Sunday, de HNGVR editie
Een ADE-ode aan de naamgever van restaurant C: Celsius Sunday. Dit terugkerende concept krijgt een ADE-tintje met de HNGVR editie: een 3-, 4- of 5- gangen lunch waarbij gasten een complete 360 graden gastronomische ervaring voorgeschoteld wordt. Het C menu is onderverdeeld in temperatuurzones (-20-0 °, 0-20 °, 40-80 °, 100 ° en 200 °) zodat gasten kunnen ervaren hoe een kleine variatie in temperatuur de smaak en textuur van een product kan beïnvloeden. Naast de lunch is er deze zondag een ‘Bottomless Bloody Mary’s en Mimosa’s’ actie voor € 15 een krijgen gasten een speciaal antiekater HNGVR shot cadeau.

Locatie: C Amsterdam, Wibautstraat 125
Lunch van 12:00 uur tot 16:00 uur
Kosten:€ 25,- voor een lunch, exclusief drank
Bottomless Bloody Mary’s en mimosa’s: € 15