Zaterdag 27 oktober vindt er achter de mystieke deuren van levenstheater Mayer Manor (Nes, Amsterdam) een beestachtig halloweenspektakel plaats. Een sociaal experiment eigenlijk. Tijdens ‘Feast of the Beast’ worden bezoekers uitgedaagd om hun schaduwkant en innerlijke monster te verkennen en te omhelzen. Initiator Tenclub, sociëteit voor de nieuwsgierigen, staat bekend om onderdompelende, interdisciplinaire totaalervaringen waarbij theater, dans, muziek en psychologie samenkomen. Wie durft er op reis door het dromerige doolhof van magische kamers dat het intieme Mayer Manor te bieden heeft?

Verwacht een sterk staaltje ‘immersive theatre’; een uitvoeringsvorm die het belang van ruimte en tastbare omgevingen benadrukt. De persoonlijke, individuele publiekservaring staat daarbij centraal.

PROGRAMMA
Proloog: de halloweenavond begint met een theatrale pre-experience. Kunstenares Loki en haar Sky-piraten verzorgen een interactieve voorstelling, waarbij deelnemers (in ter plaatse samengestelde groepjes van 15 personen) de hoofdrol spelen in hun eigen verhaal. Hier wordt een geheim complot gesmeed wat na middernacht tot explosie komt. Tickets inclusief pre-experience bedragen € 27,50. Ontvangst voor dit deel van de avond is van 20.00 uur tot (uiterlijk) 20.30 uur.

Vanaf 22.00 uur gaan de deuren verder open, voor bezoekers met een ticket exclusief pre-experience (€ 17,50). De dansvloer wordt in vuur en vlam gezet door artiesten van INI Movement, met achter de draaitafels Pitch Controller Mitch. Rebiere (aka Lucas van Ee, saxofonist bij Gallowstreet) toetert er lustig op los en zanger Rilan (van de Haarlemse band Rilan & the Bombardiers) zorgt voor vloeiende vocalen en spookachtige shout-outs. Disco, funk, soul, wereldse afro beats en dierlijke melodieën vullen de dansvloer in de kelder. Maar ook in de muzikale monsterzaal op de begane grond kan er gedanst worden.

In de krochten van Mayer Manor testen illusionist/regisseur Marco Grandia en schrijver Jonathan Van Duijn de waanzin bij het publiek (in groepjes van vijf), aan de hand van een verloren sleutelkast uit een gekkenhuis. Op zolder, in de bovenste slaapkamer, vertelt de aristocratische operazanger Morschi Franz gruwelverhalen bij het haardvuur. Zombie-sadisme à la Markies de Sade, om rode oortjes van te krijgen.

DRESSCODE
Zoals gebruikelijk is bij Tenclub, geldt ook deze avond een dresscode die naar eigen creativiteit ingevuld mag worden. Halloween biedt de uitgelezen gelegenheid om de ‘goede mensen-maskers’ (even) af te zetten en ons innerlijke beest te omarmen. Baldadige bandieten, dekselse duivels, meesterlijke monsters en wonderlijke wezens van de nacht: belicht de schaduwkant van het bestaan en betreed het feest der beesten! Voor wie het geheime deurtje vinden kan.

TENCLUB
Geïnspireerd op de negentiende-eeuwse Salon des Variétés, wijdt Tenclub zich aan verdieping, samenkomst en co-creatie. Kernwaarden zijn authenticiteit, gelijkwaardigheid, vrijheid en broederschap. In een theatrale omgeving passeren uiteenlopende thema’s de revue, geïnitieerd door de leden zelf. Clubhuis van de sociëteit is het monumentale Mayer Manor, onderdeel van Private Mansions. Voor meer informatie zie: www.tenclub.nl.

FEAST OF THE BEAST – HALLOWEEN BY TENCLUB
Waar: Mayer Manor, Nes 116, Amsterdam, Nederland
Wanneer: zaterdag 27 oktober 2018, 20.00-03.00 uur
Ticket incl. Pre-Experience (toegang vanaf 20.00 uur): € 27,50
Ticket excl. Pre-Experience (toegang vanaf 22.00 uur): € 17,50
Social Media: facebook-eventpage & instagram
Trailer: https://youtu.be/jF1wcoEu1FE
Website: www.tenclub.nl