Met de track “Untroubled” heeft Mylow de veertiende editie van danceproducerscontest Vinylized gewonnen. LAu, Smeek, Mylow, Cool Tiger en Meraki waren de vijf finalisten van Vinylized 2018. Dankzij de ”krachtige opbouw, goede productie en pakkende melodieën” van de track, won Mylow de jury voor zich. De track heeft een ”eigen sound” met een “sterk thema”, aldus de jury. De prijsuitreiking van Vinylized 2018 vond afgelopen vrijdag 19 oktober plaats tijdens het Amsterdam Dance Event.

Vinylized werd dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd door stichting GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. De competitie kent kent oud-deelnemers en -winnaars als Nicky Elisabeth, S.K.Y., Arjuna Schiks, David Granaada, Ghetto Chords, Nymfo, Bakermat, Tim Wolff, Olaf Stuut en Daniel Zuur. Vinylized wordt georganiseerd om danceproducers een kans te geven zich te presenteren aan industrie, pers en publiek.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit verschillende kopstukken uit de dance: Rolf Volkert (Anna Agency), Rogier van Twuijver (Modern Day Composers), Esther van der Poel (PACCT), Iason Chronis (Mason), Sjam Sjamsoedin, Pim Mulders, Oliver Weiter, Marco Muhring (Friendly Fire), Coen Tegelberg (Cloud 9), Axel van der Lugt (Sugarfactory), Edwin Mulder (Topbillin’), Chris Walraven (3voor12), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Adriaan Muts (Full Spectrum), Elvin Usidame (Paradiso), Tom van Wijk (ID&T), Ivo Adelaar (Revealed Recordings), Martijn Kouween (Revealed Recordings), Ruud Lekx (Rude66, Interface), Nicky Elisabeth (winnaar Vinylized 2017), Hubrecht Kirchner, Tunnelvisions en VNTM.

Prijzenpakket voor de winnaar:

Mylow krijgt een vinylrelease;
Presentatie tijdens Amsterdam Dance Event;
Studio-uren mét engineer bij Sonic City Studios;
Promotiefoto’s door Richard Tas Photography;
Een set PRO17 ACS custom earplugs door ACS Custom;
Managementadvies en coaching door GRAP.

Voor alle finalisten zijn er ook prijzen waaronder weekendtickets voor Dancefair en universele 19dB Pacato gehoorbescherming van ACS Custom. De details van het prijzenpakket zijn te vinden op www.vinylized.net.