HOBU Mash Up Concerts en het Programmeursgilde plaatsen contrasterende muzikale acts naast en door elkaar. Een experimentele mix van stijl, ambitie en talent die samensmelt tot een reeks bijzondere concerten, waarbij iedereen Amsterdam Zuidoost als underground bakermat kan leren kennen. Met minimal pianist/organist Matteo Myderwyk en hiphop collectief SoulTrash als pioniers, start op vrijdag 30 november een bijzondere concertreeks.

Amstel III gaat van kantorenpark naar stadswijk, in de tussentijd brengen broedplaats HOBU en Het Programmeursgilde – een vakvereniging voor culturele programmamakers – leven in de brouwerij. Amsterdam Zuidoost bruist van het muzikaal talent, klaar om het grote publiek te veroveren. Daarom nodigen we alle Bijlmerbewoners, vrijdagmiddagborrelaars en cultuurliefhebbers uit voor de HOBU Mash Up Concerts, de aftrap van een reeks concerten waarbij de verbindende kracht van muziek centraal staat.

HOBU Mash Up Concert #1 – Een mix van klassiek, elektronisch en hiphop
Oma Ietje is het warme kloppende hart van Heesterveld, misschien wel de meest creatieve, ondernemende en gezelligste buurt van Amsterdam. Op vrijdag 30 november vormt dit café het decor van HOBU Mash Up Concert #1 met een unieke show door minimal pianist/organist Matteo Myderwyk en hiphop collectief SoulTrash. Vanaf 17.00 uur draait DJ CRZE alvast wat lekkere platen om in de stemming te komen en de Mash Up start om 18.00 uur.Toegang is gratis, maar kom vroeg want het gezellige, kleine café is snel vol. Je vindt Oma Ietje pal naast metrostation Bullewijk, vijftien minuten met de metro vanaf Amsterdam Centraal.

Matteo Myderwyk
Met een Conservatoriumdiploma als klassiek pianist op zak debuteerde Matteo in 2017 met het album To Move. De jonge pianist en organist componeert zijn eigen muziek, gooide alle klassieke regels van zich af en belandde in de wereld van free-jazz. Matteo maakt muziek in het moment, zonder afspraken vooraf of op papier. Een geïmproviseerde live soundtrack op Into The Great Wide Open leverde hem een contract op met Excelsior Recordings. Ook deed hij een elektronische synthesizer set voor Red Light Radio, speelt Matteo free-jazz in bands en orgel in verschillende kerken. In januari 2019 lanceert hij zijn tweede album.

SoulTrash
SoulTrash is een jong, 6-koppig collectief van MCs, DJs en producers uit Amsterdam Zuidoost. Hun vernieuwende, tikkeltje experimentele sound is een mix van Hiphop, Trap en UK Grime. Bekend om hun energieke liveshows, virale freestyles en creatieve producties, zorgde hun album STRICTLY FYAH voor een frisse wind door de hiphop scene. Met Wanted 2016 en de Grote Prijs van Nederland (hiphop) 2016 op zak volgden in 2018 de singles Honing, Gone en Tambourwina. Nummers die een perfecte blend van verleden en heden creëren door nostalgische beats te mixen met vernieuwende lyrics en flows. Een goede preview van wat SoulTrash het aankomende jaar zal uitbrengen.

HOBU Mash Up Concerts #2, #3 en #4
De tweede editie van HOBU Mash Up Concerts vindt plaats in De Proefzaak, het proeflokaal van Brouwerij Kleiburg. Een groene oase in een grijze, betonnen jungle waar mensen samenkomen, elkaar ontmoeten en genieten van het leven. Een uitstekende plek om een muzikaal experiment tussen twee contrasterende acts mee te maken. Ook #3 en #4 zitten in de pijpleiding, houd de Facebook-pagina van HOBU Amsterdam in de gaten voor line-ups en info.