Forever Winter Edition is de wintereditie van het Summer Dance Forever festival, één van de meest toonaangevende urban dansfestivals dat iedere zomer plaatsvindt in Amsterdam. Van 2 t/m 5 februari 2019 kan het publiek zich in Paradiso laten inspireren door de beste dansers van dit moment tijdens de House Dance Forever battle, en zelf losgaan op de dj-sets van o.a. Theo Parrish en Karizma tijdens de tweede editie van Amsterdam Soul Weekender en het splinternieuwe Clubbing Forever. Voor de urban dans beoefenaars zijn er ook volop workshops met internationale topdansers, van hiphop en house tot aan lindy hop.

Kees Heus / KC the Funkaholic (mede-oprichter Summer Dance Forever): “Forever is in 2009 begonnen als clubnacht, destijds in Trouw Amsterdam, waar het publiek een nacht lang werd ondergedompeld in tijdloze clubtracks om datgeen te doen waar de club voor bedoeld is: dansen. Nu, 10 jaar later, brengen we met Clubbing Forever de dansers en de clubgangers samen.” 

Clubbing Forever: een ode aan de clubcultuur
Clubbing Forever op zondag 3 februari is een nieuw concept voor de echte clubheads, dat de tijd toen er nog volop gedanst werd in de clubs wil terugbrengen. De oude garde dansers, die ooit in deze clubs begonnen zijn, staan tijdens Clubbing Forever naast de nieuwe generatie battle kids en het uitgaanspubliek. Maar liefst 12 uur lang, van 14:00 tot 02:00 uur, kan men in Paradiso losgaan op 8 internationale dj’s: COOP presents Selectors assemble met IG culture & EVM 128, Rich Medina, Karizma, KC the Funkaholic, Rob Manga, Leroy Rey en John Agesilas. Maar Clubbing Forever is ook een competitie voor dansers. Elke drie uur klinkt een sirene die de start van een ‘cypher’ (een cirkel van dansers) aankondigt: wie deel wil nemen aan Clubbing Forever zorgt dat hij aan bod komt in de cypher. De juryleden blijven tot het einde anoniem en besluiten uiteindelijk wie de winnaar wordt van deze eerste editie van Clubbing Forever.

Tweede editie Amsterdam Soul Weekender met Theo Parrish
Op zaterdag 2 februari van 23:30 – 05:00 vindt de tweede editie plaats van Amsterdam Soul Weekender, dé clubnacht gefocust op soulvolle, elektronische dansmuziek. Dit keer zal niemand minder dan Theo Parrish het podium betreden, een van de meest veelzijdige en gerespecteerde dj’s. De in Chicago getogen en in Detroit woonachtige dj/producer heeft met zijn unieke en soms rauwe sound altijd op de troepen vooruitgelopen. Zijn sets beslaan een brede waaier aan muziek en zijn dan ook legendarisch te noemen. Naast Parrish staan ook Sadar Bahar en Tenzers op het programma, en markeert Amsterdam Soul Weekender het 35-jarig jubileum van KC the Funkaholic die ook tijdens Clubbing Forever op zondag 3 februari zal optreden. 

Met Amsterdam Soul Weekender wordt een brug geslagen tussen soulvolle dansmuziek stromingen, veelal met een achtergrond in de ‘zwarte’ cultuur. Stromingen als house, disco, boogie funk, broken beat, hiphop en afro worden gepresenteerd door artiesten die binnen hun sound toonaangevend zijn en veelal pionierswerk hebben verricht. Deze pioniers weten als geen ander uit te dragen dat hun specifieke geluid is ontstaan uit een smeltkroes van elektronische muziek.

Forever Winter Edition Details
2-5 februari 2018, Paradiso Amsterdam
Voorverkoop is gestart. Naast losse kaarten is er ook een voordelig combiticket te koop a €20,-. Meer informatie over kaarten op: www.summerdanceforever.com/tickets