Ben jij de next top producer? Geef je nu op voor Project Next!

Oliver Heldens deed het, Martin Garrix óók en Lost Frequencies ook. En nu kan jij het! Van zolderkamer naar internationale top DJ. Produceer jij je eigen nummers, en zeggen al je vrienden dat je nu toch echt eens wat met je demo’s moet doen? Droom jij ervan later je boterham te kunnen verdienen met het produceren van je eigen muziek? Dan is Project Next dé competitie voor jou! SLAM!, Heldeep Records, en Strengholt Music Group gaan namelijk op zoek naar nog onontdekt toptalent en jij kunt je opgeven!


Wat houdt Project Next in?

Jij kunt je zelf gemaakte demo naar ons opsturen via onderstaand formulier. Uit alle ingezonden demo’s kiest een deskundige jury vier kandidaten. Deze vier kandidaten krijgen alle tools die echte top-DJ’s ook ter beschikking hebben. Je mag kiezen uit 20 toplines geschreven door hit-schrijvers. Je zult daarmee in de maand maart een hele nieuwe single moeten produceren. Om je te helpen krijg je workshops en feedback van Nederlandse top-DJ’s en media training zodat je voorbereid bent op eventuele interviews. Begin april kiest een nieuwe jury, samen met de luisteraars van SLAM! de uiteindelijke winnaar van Project Next!


Wat kun je winnen?

De winnaar van de competitie krijgt een release op Heldeep Records en zal te horen zijn op SLAM!. Ook mag de winnaar een set maken voor de SLAM! MixMarathon.


Hoe geef ik me op?

Wij willen jouw demo! Deze kun je tot 15 februari opsturen via slam.nl. Uit alle ingezonden demo’s kiest een deskundige jury vier kandidaten. Als je een duo bent mogen jullie uiteraard ook samen meedoen. Denk je dat je een goede kans maakt voor de volgende ronde, houd dan de avond van 19 februari voor de zekerheid alvast vrij!

Waar moet je demo aan voldoen?

We zijn op zoek naar nieuw producer talent. Om deel te kunnen nemen aan Project Next moet je dus een volledig eigen gemaakte demo uploaden. Onderstaande mag niet ingestuurd worden:

  • demo’s die samples bevatten;
  • demo’s die delen bevatten uit nummers van anderen;
  • demo’s die je niet zelf hebt gemaakt (zoals ghost produced tracks);
  • remixes of bootlegs;
  • demo’s met expliciete, discriminerende, aanstootgevende teksten of andere onrechtmatige inhoud;

Je mag wel geluiden gebruiken die uit officiële soft synths afkomstig zijn (zoals Sylenth, Omnisphere, Output, Native Instruments etc.). Je hoeft niet op te geven welke soft synths je hebt gebruikt bij het produceren van je demo. Gebruik je royaltyvrije samples (van bijvoorbeeld Splice), dan moet je precies aangeven waar ze vandaan komen.