Vier keer is scheepsrecht voor Pleinvrees Festival. Na drie eerdere locaties in zes edities vindt het Amsterdamse Festival een nieuw thuis aan de oevers van het IJ en op een kwartier van het centrum op het NDSM-terrein. Het festival op de monumentale locatie wordt gevierd met de meest veelzijdige Pleinvrees line-up ooit.

Rondreizend circus
Pleinvrees Festival, het vlaggenschip van de Amsterdamse organisatie, is de afgelopen een rondreizend circus. In 2014 debuteerde het festival op Riekerhaven waar het drie jaar verbleef. Vervolgens verhuisde het evenement in 2017 naar Het Twiske om een jaar later richting stadsstrand van Blijburg aan Zee te reizen.

Na het gemeentelijk besluit om het stadsstrand in te ruilen voor woningbouw, moest Pleinvrees Festival op zoek naar een nieuw onderkomen.

Locatie als decorstuk
Zoeken naar een nieuwe festivallocatie in Amsterdam met het huidige evenementenbeleid kan een uitdaging zijn, maar het had niet beter kunnen uitpakken. Pleinvrees Festival verhuist komende zomer naar het NDSM-terrein.

Niet alleen trekt het evenement dichter naar het centrum toe, de monumentale locatie is een begrip in Amsterdam en vormt een ideaal decor voor creatieve uitspattingen op entertainment en muzikaal gebied.

Meest avontuurlijke line-up ooit
Het karakteristieke terrein aan de oevers van het IJ nodigt uit om net dat beetje extra te doen op alle vlakken. Te beginnen bij het muzikale programma. Niet eerder boekte Pleinvrees zo’n breed scala aan acts en muziekstijlen als dit jaar, zonder het eigen gezicht te verliezen.

Naast doorgewinterde Pleinvrees artiesten als Fritz KalkbrennerWoraklsN’toEelke KleijnOlivier Weiter en Miss Melera b2b Patrice Bäumel zijn meer zeldzame acts als Reconditeb2b Marcus Worgull, Lee Burridge en Stephan Bodzin te vinden.

Terugkeer live stage met grote acts
Ook is er de terugkeer van de populaire live stage met verrassende optredens van nieuwe gezichten Polo & Pan (goed voor een nu al uitverkochte show in maart in de Melkweg) en de minstens zo populaire Lane 8. Het Canadese duo Bob Moses staat op 12 februari in die andere poptempel Paradiso voor een uitverkochte zaal.

Verder staat Pleinvrees bij haar achterban bekend om een voorliefde voor alles wat Duits is en muziek maakt. Vertegenwoordigers van deze sound zijn onder meer Jan Blomqvist & band (echt niet uit Zweden), Mira & Chris SchwarzälderMonolink en Britta Arnold.

Info: http://pleinvrees.net