Klaar voor een afterparty nieuwe stijl? Op zondag 3 maart, de derde dag van het Opera Forward Festival (OFF), gaan De Nationale Opera en Amsterdam Open Air een experiment aan. Tijdens een live optreden zingt mezzosopraan Nienke Nasserian Nillesen op de klanken van elektronisch dj/componist De Sluwe Vos. Hierdoor ontstaat een vernieuwende muziekmix tussen opera en elektronische muziek. Het experimentele optreden past helemaal binnen de brede programmering van OFF, waarin nieuwe werk, nieuw talent en nieuw publiek centraal staan.

Amsterdam Open Air kiest juist dit experiment om haar naam aan te verbinden, omdat het OFF festival ‘de traditionele muren rondom opera afbreekt en een vooruitstrevende kijk op muziekgebied heeft’. Tel daarbij op dat beide festivals als doel hebben muzikale cross-overs te stimuleren en nieuw cultureel inzicht aan een brede jonge doelgroep te geven en de samenwerking is eigenlijk niet meer dan logisch.

De Sluwe Vos, momenteel een van de populairste elektronische componisten en dj’s, staat op zijn beurt bekend om zijn analoge live optredens, waarmee hij onlangs nog werd bestempeld als een van de beste acts van Eurosonic Noorderslag. Als vaste Amsterdam Open Air-artiest is hij niet vies van een experiment als dit: “Ik kijk heel erg uit naar de mogelijkheid om mijn elektronische geluid te mengen met het meest menselijk aspect: de stem. Dit gaat heel interessant worden en het is een uitgelezen kans om best of both worlds te laten zien en vooral horen.”

Afterparty OFF Day 3
Zondag 3 maart 2019 

Nationale Opera & Ballet, Amstel 3 Amsterdam

Aanvang: 23:00 uur

Meer info & tickets: operaforwardfestival.nl/offday3

Over Opera Forward Festival (OFF)

Van 28 februari tot en met 10 maart 2019 presenteert De Nationale Opera de vierde editie van het Opera Forward Festival, met als thema identiteit en confrontatie. OFF is dé plek waar De Nationale Opera podium biedt nieuwe werken, originele initiatieven en jonge talenten. In vijf nieuwe voorstellingen legt OFF actuele verlangens, angsten en toekomstdromen bloot. 

Tijdens de OFF Days (1, 2 en 3 maart in Nationale Opera & Ballet) stort een nieuwe generatie zich op een uitdagend programma van vernieuwende talentopera’s, presentaties, lezingen en jamsessies. 

Voor het complete festivalprogramma, zie operaforwardfestival.nl

Over Amsterdam Open Air

Het muzikale en culturele cross-over festival, dat 1 en 2 juni 2019 haar 9de editie in het Amsterdamse Gaasperpark organiseert, is altijd op zoek naar nieuw talent en vernieuwende programmeringen op het gebied van muziek, mode, kunst en culturele identiteit. Dat ze daarin uitermate goed slaagt, blijkt wel uit het feit dat het festival al sinds januari is uitverkocht.