Woensdag is het optreden van San Holo op de jubileumeditie van Pinkpop bevestigd, hij treedt daar 8 juni op. Een kleine maand later, 5 juli, staat hij op We Are Electric Weekender. Deze uiteenlopende festivalboekingen tonen dat San Holo met zijn eclectische optredens en onmiskenbaar eigen stijl een heel breed publiek aanspreekt. Zijn vooralsnog enige Nederlandse clubshow op 30 maart in Paradiso is al tijden uitverkocht. Een bewijs dat de kersverse Edison-winnaar met het werk van zijn in 2018 verschenen debuut album1 de muzikale bruggen die hij voor ogen had heeft geslagen.

“Ik wil altijd vooruit en niet te lang op oude successen blijven teren. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar ik vind dat in dit muzikale landschap het ambacht van het artiest zijn weer meer aandacht verdient”, aldus voormalig 3FM Talent San Holo (een pseudoniem van Sander van Dijck). Zijn muzikale koers staat volledig in het teken van het claimen van onontgonnen muzikaal gebied. Met succes. Zijn album1 is door de pers jubelend ontvangen. ‘De melodieuze vondsten en knappe elektronische arrangementen kunnen niet anders dan uit een groot componistenbrein komen’, aldus De Volkskrant. Ook andere professionals konden niet om album1 heen. In februari won San Holo er een Edison voor. De jury sprak van een ‘rijkheid die voor een debuut ontegenzeggelijk uniek is. Met zijn beats schetst hij landschappen die hij inkleurt met sfeervolle gitaarklanken en mysterieuze zanglijnen.’

Die rijkheid is tevens een onlosmakelijk onderdeel van zijn live performance. Met zijn sets waarin hij zang, gitaarspel en een live Ableton productie mengt, is San Holo een ware podiumsensatie. Het bracht hem al op internationaal gerenommeerde festivals als Osheaga Festival, Coachella, Electric Zoo , Lowlands en Austin City Limits. Op zaterdag 8 juni treedt San Holo aan op de jubileumeditie Pinkpop, een testament dat het is gelukt om als muzikant een breed publiek aan te spreken met zijn eclectische stijl waarmee hij eigenhandig het niemandsland tussen indiepop en EDM claimt. Op vrijdag 5 juli staat San Holo op We Are Electric Weekender. Op beide festivals wil hij de massa verrassen, terwijl hij op 30 maart in en uitverkocht Paradiso zijn vaste fanbase bedient.

“Ik wil altijd vooruit en hoop met mijn werk en optredens de grenzen van de elektronische muziek en de manier waarop de EDM-community naar muziek luistert verder op te kunnen rekken. Door live te zingen en te spelen, krijgen mijn optredens een veel spannender dynamiek.” Vanuit die benadering gold hij begin dit jaar als een van de smaakmakers van Eurosonic Noorderslag. Zowel voor een aandachtig verstild publiek in de Martinikerk, als in de meer reguliere festivalsetting op Eurosonic Air trok hij alle aandacht. Zonder concessies te doen. Dat deed San Holo tenslotte nooit. Niet toen hij als ‘gitaargeoriënteerde’ student voor een EDM geluid koos en met hits als onder meer Light, We Rise en I Still See Your Face de hitlijsten te bestormde en vervolgens ook niet toen hij een resolute draai richting een meer organisch geluid maakte met het genres overstijgende debuutalbum album1, met daarop onder meer de spraakmakende tracks always on my mind feat. James Vincent McMorrow & Yvette Young en brighter days feat. Bipolar Sunshine. Onlangs verscheen de nieuwe single Lead Me Back, zijn meest persoonlijke track ooit.

San Holo LIVE

30 maart – Paradiso, Amsterdam

8 juni – Pinkpop, Landgraaf

5 juli – We Are Electric, Boxtel

Soundcloud

Instagram

Twitter

Facebook