Het Nederlandse dj-duo Blasterjaxx brengt vandaag zijn gloednieuwe single Super Friends uit op hun eigen sub-label Maxximize Records dat valt onder het dancelabel Spinnin’ Records. De inspiratie voor Super Friends komt voort uit de onvoorwaardelijke vriendschap tussen de mannen. Super Friends is het eerste nummer van het album Perspective dat in juli zal uitkomen.

Luister de track hier.

Blasterjaxx, bestaande uit Thom Jongkind en Idir Makhlaf, is twee jaar geleden begonnen met het maken van Super Friends, maar de twee hebben de track aan de kant geschoven toen ze er niet verder mee kwamen. Ze wisten destijds niet welke richting ze ermee op moesten. Het duo besloot om de schouders eronder te zetten en het nummer uiteindelijk toch af te maken. Om zich volledig te kunnen focussen op het maken van hun album Perspective hebben ze zich een week lang teruggetrokken op een bungalowpark met alle benodigde apparatuur. Dit was ook het moment om Super Friends opnieuw onder handen te nemen. Na veel schaafwerk is hieruit deze definitieve versie voortgekomen. Het is een ode aan hun hechte vriendschap en tevens een knipoog naar het verleden.

De Britse zanger Jack Wilby neemt de zanglijn van Super Friends voor zijn rekening. “Bij Super Friends complimenteren de vocal en de positieve vibe van de track elkaar om samen het ultieme ‘vrienden-anthem’ te vertegenwoordigen”, vertelt Blasterjaxx trots over hun nieuwe track. “Jacks stem in de catchy, zwoele melodie in de breakdown maakt het geheel compleet. Samen met de energieke, positieve drop is dit de perfecte formule gebleken voor deze plaat.” Super Friends wordt uitgebracht op het eigen label van Blasterjaxx, Maxximize Records, dat in 2015 werd opgericht.

De gezamenlijke geschiedenis van Thom Jongkind (29) en Idir Makhlaf (27) gaat ver terug. Zo’n negen jaar geleden leerden ze elkaar kennen. De jongens waren zoveel aan het werk in de kleine thuisstudio van Thom dat Idir besloot bij hem in te trekken. Op deze studentenkamer van twintig vierkante meter in Den Haag maakten ze dag en nacht muziek samen, waardoor er een hechte vriendschap ontstond tussen de twee. Dankzij hun gedeelde passie voor muziek, hard werken en het creëren van een eigen sound wisten ze veel optredens te bemachtigen die uiteindelijk resulteerden in grote mainstage shows als Ultra Miami, Tomorrowland, Parookaville en EDC Las Vegas. De vriendschap is voor de mannen een belangrijke factor in hun carrières, zeker in een industrie waarin alles zo snel gaat.

Album
Na negen jaar Blasterjaxx komen Thom en Idir met hun debuutalbum, dat Perspective gaat heten. Het duo staat bekend om zijn epische melodieën, grote drops, gevoelige vocalen en vooral energieke producties, die ook de rode draad vormen op Perspective. Thom en Idir hebben zich de afgelopen twee jaar volledig toegelegd op de eenentwintig tracks van hun album met als sleutelwoord: emotie. Een sterke balans tussen Bigroom en vocale progressive house vormt het grote geheel van de tracklist. Toch springen enkele nummers eruit, omdat je die totaal niet zult verwachten van de heren. Experimenteel, duister, pakkend en bovenal gevoelig.

Soundcloud

Instagram

Twitter

Facebook