Nieuw Koningsfeest in Oost: Oranje Handelsfest

Aan de Handelskade gaat weer gehandeld worden

De handelsgeest van de Oostelijke Handelskade wordt nieuw leven ingeblazen met het eerste eigen koningsdagfeest voor en door de buurt in dit deel van Amsterdam Oost. De traditionele vrijmarkt die ooit in Amsterdam begonnen is, vormt de basis van Oranje Handelsfest en verbindt de verschillende activiteiten uit de straat met elkaar. De horeca ondernemers achter Bombarie, LLOYD en Puerto Pata Negra willen met dit initiatief een nieuwe traditie starten voor een jaarlijks buurtfeest tijdens Koningsdag. ‘Het alternatief voor de overvolle trams met kinderwagens op weg van Ijburg en de Oostelijke eilanden richting het drukke Centrum’, aldus Nadia Duinker (Bombarie).

Twee pleinen worden ingericht met een buitenpodium, foodstands, kinderspellen en divers randprogramma voor jong en oud. Pata Negra host en programmeert het podium aan Lloydplein en verzorgt aldaar een buitenbar en juicy BBQ. ‘Met Live Bachata performances en DJ José & Santito van de Ibiza Catamaran Party’s die later op de dag zorgen voor warmere sferen en wiegende heupen. Met Puerto Pata Negra staan wij garant voor de exotische flavours die ook in het verleden goed vertegenwoordigd waren hier aan de Oostelijke Handelskade’, aldus Pedro Garcia.  

Aan het Rietlandpark slaan Bombarie en LLOYD de handen ineen om een mooi programma samen te stellen voor de tweede area aan het basketbalveld tussen de twee zaken in. ‘We maken er een lokaal feest van. Daarom zijn de DJ’s veelal bekende Amsterdammers, zoals DJ Frankie Louise uit Oost,’ aldus Yadine Saz Raadschilders van LLOYD. ‘Daarnaast hebben we een zweefmolen, schminkers en andere leuke activiteiten voor de kinderen.’ Bombarie nodigt hun favoriete fiets DJ Marcel Barlag uit, die vanuit zijn discmans de muzikale taal van alle leeftijden spreekt. Ook komt de coverband The Chill van buurtbewoner Vincent Somers een repertoire spelen aan herkenbare meezingers.

De vrijmarkt loopt langs de Oostelijke Handelskade van Lloydplein naar Rietlandpark en door naar achteren richting de KHL en vormt het decor van dit eerste Koningsdagfeest in Amsterdam Oost. Handelen en onderhandelen aan de Oostelijke Handelskade, de perfecte manier om je buren wat beter te leren kennen. Dat is precies de insteek van de ondernemers achter het initiatief. ‘Horeca gaat over ontmoeten, verbinden en delen van talent, dat is precies wat wij willen stimuleren, maar dit keer lekker in de openbare ruimte’, aldus Nadia Duinker.

Alle leuke ideeën en initiatieven die willen aanhaken, zijn van harte welkom. Zo willen de initiatiefnemers samen bouwen aan een Koningsdagfeest dat het begin wordt van een nieuwe traditie op de Oostelijke Handelskade.

Voor meer informatie over programma:

https://www.facebook.com/events/2334329393469522/

Meer informatie op www.oranjehandelsfest.nl