Ook dit jaar keert het grootste Koningsdagfestival van Nederland terug in Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Twente. Maar dit jaar doet Kingsland Festival ook een nieuwe stad aan: Rotterdam. Om dit te vieren gaat de organisatie proberen het wereldrecord confetti schieten te verbreken onder leiding van Kris Kross Amsterdam om 16.45 uur. 6.000 van de 22.000 aanwezige bezoekers krijgen van de organisatie een confetti popper uitgereikt die ze om 19.00 uur bij de mainstage mogen afschieten.

Volgens de Kingsland-traditie vindt er dus ook dit jaar weer een wereldrecordpoging plaats. De afgelopen jaren werden er al recordpogingen proosten gedaan en werd er in alle steden tegelijk het Wilhelmus gezongen. Vorig jaar werd er ook een wereldrecordpoging confetti schieten gedaan, toen onder leiding van Armin van Buuren. “Afgelopen jaar was een groot succes, het moment met Armin bezorgde alle bezoekers kippenvel en de confettiregen was spectaculair. Dit heeft ons doen besluiten om deze poging dit jaar opnieuw te verbreken, maar dan in onze nieuwe stad: Rotterdam”, aldus organisator Mitchel Bovenlander. Vorig jaar schoten 5.000 festivalbezoekers een confetti popper af, toen werd het record uit het internationale Guinness Book of Records van 3.043 confetti poppers ruimschoots verbroken. Dit jaar doet Kingsland daar nog een stapje bovenop door 6.000 feestgangers deel te laten nemen. 

Kingsland is niet alleen het grootste muziekfestival tijdens Koningsdag, maar ook het grootste eendaagse muziekfestival van Nederland. In 2013 vond de allereerste editie van Kingsland plaats in Amsterdam, na de succesvolle kick-off breidde het festival uit naar Den Bosch, Groningen en Twente. Daar komt dit jaar Rotterdam bij. In 2018 bezochten 125.000 bezoekers het evenement verdeeld over vier steden. Met een extra stad verwachten de organisatoren dit jaar nog meer bezoekers te kunnen verwelkomen. Bezoekers kunnen op Kingsland terecht voor verschillende muziekstijlen, variërend per stad van EDM, eclectic, hardstyle, deephouse tot techno, verzorgd door de grootste artiesten van het moment op verschillende podia. In alle steden zijn er zowel in- als outdoor stages. 

De recordpoging is live te volgen via de social media kanalen van Kingsland en de laatste kaarten voor alle steden zijn nu te koop via kingslandfestival.nl.