Het allereerste alternatieve dancefestival uit de Achterhoek komt terug als weekender! Het festival verlengt de zomer en viert dit jaar haar 14e editie op een nieuwe locatie. Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september 2019 zal het festival plaatsvinden in de bosrijke omgeving rondom Openluchttheater ’t Galgenveld te Borculo. Goede buren en verre vrienden zijn welkom om te dansen op muzikale smaakmakers, een plons te wagen in het natuurzwembad en te overnachten op de festivalcamping. De ticketverkoop start binnenkort en er zullen in verloop van tijd zowel weekendtickets als zaterdagkaarten beschikbaar komen. Het muzikale programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Have A Nice Day Festival en op haveanicedayfestival.nl.

Nieuwe locatie
Have A Nice Day, dat vorige dertien edities gevestigd was in Eibergen, is het afgelopen jaar op zoek gegaan naar een nieuwe locatie in de Achterhoek. Organisator en project manager Geurt Kersjes over de locatie: “Het festival is ontstaan in Berkelland en we waren dan ook op zoek naar een nieuwe locatie binnen deze gemeente. Openluchttheater ’t Galgenveld te Borculo is gelegen op een idyllische locatie; tel daar onze muzikale, artistieke en culinaire plannen bij op en je krijgt geheid een onmeunig mooi weekend!”

Hosting partijen
Het meerdaagse festival zal een grote achterban met zich meenemen, doordat het samen gaat werken met verschillende muzikale partijen uit de Achterhoek en buiten de regio. Zo nemen 8Bahn x Cartel, Adonis, Bauhauz, Boomshakalak, De Nachttuin x Nachtparlement, Fahrenheit, Goeie Buren, Magic, Schönes Wochenende, Something Happening Somewhere samen met Have A Nice Day de muzikale programmering op zich. Lust zal de bourgondiër tijdens het festival voorzien van lekkernijen.

Have A Nice Day toen en nu
Have a Nice Day is in 2005 ontstaan toen enkele vrienden, uit Eibergen en omstreken afkomstig, maar uitgewaaierd over het hele land, een plan bedachten om het eerste alternatieve dancefestival van de Achterhoek te organiseren. Het hobbyproject groeide al snel uit tot een professioneel feest met duizenden bezoekers. Niet eerder duurde Have A Nice Day Festival een heel weekend lang, mét een natuurzwembad én een festivalcamping. Dat belooft wat!