De lente is in volle gang! Dat betekent Hemelvaart, dat betekent Hemeltjelief! Festival. Met dit jaar voor het eerst geen dier in het thema, maar wel heel veel fantasie: ALS EEN RAKET.
Hemeltjelief duikt het heelal in dit jaar en neemt haar grote en kleine bezoekers mee naar de mooiste sterren.


Line-up
Voor de 11e keer wordt industriële NDSM-werf wordt omgetoverd, dit keer tot een groot universum, met zwarte gaten, disco invaders en ronkende raketten.  Natuurlijk aangevuld met de leukste bands, de beste dj’s, de kleurrijke kunst en de grappigste activiteiten. 
Dit jaar is de muzikale line-up een mix van Amsterdams talent, jonge honden met vette platen en oudgedienden die exact weten wat de sound van Hemeltjelief is. De afsluiter op het hoofdpodium is de band KAUW. De meest opkomende Underworld-achtige act van Nederland. Zo eentje die binnenkort alle poppodia gaat veroveren, als een raket.

Volwassenen worden kinderen en visa versa
Hemeltjelief is een van de weinige festivals die echt voor iedereen is. Ze beginnen met de kinderen, ouders, opa’s, oma’s, festivalliefhebbers en eindigen met een volle dansvloer en een kampvuur om 3 uur ‘s nachts. Rond de klok van 17.00 uur gaan alle leeftijden in de mix. Volwassenen worden kinderen en visa versa. Dat is de kracht van Hemeltjelief.

Discapollo 11
Ieder jaar hebben ze weer een speciale mini disco ingericht compleet met attributen in het thema. Dit keer wordt het de Discapollo 11. De 11e editie van Hemeltjelief waar je ‘de club’ enkel binnen kan komen via een glijbaan. Eenmaal binnen mag je dansen samen met je skippybal en een prismabril op je neus. Voor toeschouwer en deelnemer waarschijnlijk een onvergetelijk ervaring.

Babytje-lief
Voor de allerkleinsten is er Babytje-lief. Ouder en kind kunnen in een ruimtelijk plek luisteren naar klanken ‘from out of space’. Zo komt de Liedjestovenaar op visite. Zij neemt je mee op een reis vol improvisaties, percussie, gebaren en expressie. Als bonus heeft ze ook een tovertas vol instrumenten voor iedereen.

De Space Rups
En andere dikke tip is de Space Rups. Zij komt van de Vlinderplaneet, hier 30.000 lichtjaren vandaan. Special geselecteerde space kids kunnen in de mega rups kruipen om een feestelijk tocht over het terrein te maken. Onder leiding van ruimte reiziger en kunstenaar Kamiel Proost wordt er na de tocht op een geheime locatie een gezamenlijk schilderij gemaakt om deze terug te sturen naar de Vlinderplaneet. 

Het festival zelf duurt tot 23.00, daarna is het traditiegetrouw tijd voor de roemruchte afterparty in Noorderlicht. Dit jaar worden er ook avondtickets verkocht voor degenen die het wel geloven met die gezellige kids en liever meteen met de handjes in de lucht op de dansvloer staan. Vanaf 18.00 ben je dan welkom.

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree.

Hemeltjelief! Festival

Datum: Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019
Tijd: 12:00 tot 23:00 uur, after tot 03.00
Locatie: Noorderlicht NDSM werf
Adres: NDSM Plein 102 (tomtom: T.T. Neveritaweg 33)
Entree:
Early Take Off: 15,- (uitverkocht)
Regular Astronauts: 20,- (nog 90 kaarten)
Late Stargazers: 25,-
Evening Orbits (18.00 – 23.00): 12,50
Afterparty tickets (23.00 – 03.00) zijn op het terrein verkrijgbaar.
Facebook event

Ticketshop: http://bit.ly/ticketsHemeltjelief2019

www.facebook.com/hemeltjelief
www.hemeltjelieffestival.nl
www.noorderlichtcafe.nl
www.facebook.com/noorderlicht