Het Nederlandse dj-duo Blasterjaxx brengt vandaag opnieuw een track uit van het in juli te verschijnen album Perspective. Voor het nummer Children Of Today zijn ze een wel heel bijzondere samenwerking aangegaan, namelijk met het zoontje van een bevriende songwriter.

Bekijk hier de video.

Voor Children Of Today is Blasterjaxx, bestaande uit Thom Jongkind en Idir Makhlaf, het experiment aangegaan. Ze zochten naar een specifieke sound om als vocal te gebruiken. In plaats van zelf iets te maken, zijn ze opzoek gegaan naar een echte stem. Toen de Zweedse songwriter met wie Thom en Idir in de studio aan het werk waren vertelde dat zijn tienjarige zoon Anton goed kon zingen, besloten ze een poging te wagen en zetten het jongetje voor de microfoon. Zijn stemgeluid bleek perfect voor Children Of Today en sluit aan bij de songtekst, die gaat over welke bijdrage de kinderen van nu zullen gaan leveren aan de ontwikkeling van de mensheid en de toekomst van de wereld.

Voor Anton was het een enorm leuke ervaring om met twee wereldberoemde dj’s als Blasterjaxx een nummer te maken, al heeft hij verder nog geen enkele ervaring in de muziekbusiness. Zijn eerste schreden in de muziekwereld zijn in elk geval gezet met deze samenwerking. Volgens Thom en Idir zit er veel emotie in Children Of Today:

“Wat de tweede single van Blasterjaxx’s aanstaande album zo bijzonder maakt; is dat de tekst ‘we are the Children of Today’ ook daadwerkelijk is gezongen door een tienjarge jongen uit Zweden. Met deze single neemt Blasterjaxx nog een stap in de richting van de melodieuze progressive house muziek. Een aanstekelijke melodie en een bijzondere zang (met een duidelijke boodschap) maken hun nieuwe single absoluut tot een verbluffend resultaat. “We are the Children of Today”

Soundcloud

Instagram 

Facebook