Het succesvolle Paperclip Festival, dat dit jaar op 24 augustus wordt gehouden, is na tien jaar definitief uit zijn jasje gegroeid en verhuist van het Mortelveld in Eersel naar het prachtige E3 Strand aan de Buivensedreef 10 in diezelfde gemeente.

Op de volledige line-up is het nog even wachten maar de organisatie heeft wel het jaarlijkse thema alvast bekendgemaakt: Paperclip duikt in de wondere wereld van… het Internet! Meer specifiek: Internet’nie! Zoals elk jaar zal Paperclip ook dit jaar weer alles uit de kast trekken om zijn bezoekers een dag lang te verbazen, verrassen en te ontroeren.

Het tienjarige jubileum in augustus vorig was een dusdanig succes dat het evenement toe is aan een nieuwe locatie. Op het Eerselse E3 Strand is niet alleen ruimte voor meer bezoekers. Het pittoreske decor is ook uitermate geschikt voor een in alle opzichten mooier festival. Zo vindt Paperclip nu plaats op het zand aan het water en lenen de naastgelegen bossen zich uitstekend voor het bouwen van intieme area’s.

Nieuwe opzet: nóg meer intimiteit, ambiance en beleving

De Main Stage keert dit jaar niet terug maar maakt juist plaats voor meerdere kleine area’s, die gehost worden door populaire Brabantse collectieven als SMÈRRIG, Bontgenoten, Biki90 e.v.a. (binnenkort aangekondigd). Ook de bekende techno/house area en de grote Classix tent komt terug. Paperclip staat immers voor intimiteit, ambiance en voor bijzondere terreinbeleving: entertainment, creativiteit en lekker eten en drinken.

Paperclip Festival thema 2019: Internet’nie!

Paperclip is geliefd en geroemd vanwege het bijzonder thema dat ieder jaar compleet van A tot Z tot in de puntjes wordt uitgewerkt. Na thema’s als De Onderwaterwereld; De Basisschool; Hollywood en De Supermarkt, duikt Paperclip Festival dit jaar de wondere wereld van het Internet in. Of eigenlijk: Internet’nie! Overal op het terrein -en in alle andere uitingen van Paperclip- zal het concept van dit jaar als een soort van festival-DNA terugkomen.

Paperclip Festival 2019: nieuw maar vertrouwd

Ondanks de nieuwe locatie (en het nieuwe thema) zal Paperclip dit jaar voor de vaste bezoekers weer als een warm bad voelen, als een jas die bij het aantrekken meteen past en lekker aanvoelt. Immers: veel van de bekende podia keren terug op het nieuwe terrein en voor de organisatie is het essentieel dat de zo kenmerkende typische Paperclip-sfeer (intiem, uniek, verbazingwekkend) gewaarborgd blijft.

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 21 mei via www.paperclipfestival.nl

Early Bird ticket: €26,50 (zolang de voorraad strekt)

Regular ticket: €29,50

Paperclip Festival 2009-2019
Paperclip Festival begon als een grapje. Drie Eerselse vrienden hielden in 2008 een feestje in de achtertuin van hun ouders in het Belgische Lommel. Het werd zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Paperclip op de Middenstip was geboren en de eerste editie met twee podia in 2009 trok zo’n 500 bezoekers. Het evenement dat inmiddels Paperclip Festival heet, groeide elk jaar groter en trekt inmiddels ruim 4000 bezoekers.

Paperclip Festival online

https://paperclipfestival.nl/

https://www.facebook.com/paperclipfestival

https://www.instagram.com/paperclipfestival/

https://www.youtube.com/user/PaperclipFestival