Een brede line-up met onder meer Omar Souleyman, The Mauskovic Dance Band, Vive la Fête, Tom Trago en een dj-set van Palmbomen II. Maar ook zestien verschillende Tribes, stuk voor stuk unieke areas op het festival met een eigen thema. Het programma van de vierde editie van Mandala Festival is breder dan ooit met muziek, kunst, theater en meer uit alle windstreken.

De vierde editie van Mandala Festival vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up van het festival heeft een flinke update gekregen. Grote namen, opkomende talenten en tal van creatievelingen en kunstenaars geven het programma vorm.

Op het podium Live Circle vindt de bezoeker van vrijdag tot en met zondag een breed programma vol livemuziek. Van bands, hiphop en live elektronische muziek tot wereldmuziek. Op de line-up staan onder meer Omar Souleyman (SYR), Vive la Fête (BE), The Mauskovic Dance Band, Fresku, T.Raumschmiere (DUI), Juiceboxxx (VS), Boka de Banjul (GMB) en Broken Brass Ensemble.

Liefhebbers van lo-fi elektronica, afrodisco, gelaagde techno en elektronische muziek in de breedste zin van het woord, komen ook aan hun trekken. In de Kula Tribe verzorgt Palmbomen II een dj-set en  de Zweedse DJ Baba Stiltz reist af naar Brabant voor een set op de zaterdag. De Nederlandse underground dance scene is ook goed vertegenwoordigd met onder meer Tom Trago, Philou Louzolo, David Vunk, San Proper en Interstellar Funk.

TRIBES

Verspreid over het honderd hectare grote terrein van Mandala vind je de verschillende Tribes: unieke nederzettingen op het festival, met elk een eigen thematiek. Zo vindt in de bossen van Mandala ‘s nachts een prachtig schouwspel plaats, met dank aan de verschillende lichtkunstenaars. Midden op het water verrijst de Temple of Spirits, een grote kunstinstallatie waar je in én op kunt. Workshops en lezingen staan hier op het programma.

Voor een portie yoga en bezinning, breng je een bezoek aan de Tribe Trees of Chi. Verstopt in de bossen vind je psytrance bij de Secret Goa area en op het strand strooien de local heroes van Exota met hitjes. Maar er is nog veel meer te beleven op het festival. De line-up en het volledige programma aan Tribes, zijn te vinden op de website van het festival: mandalafestival.com

EDITIE VIER

Mandala werd enkele jaren geleden bedacht door Julia Mingers, dochter van Extrema-oprichter Marcel Mingers en destijds een jaartje of vijf oud. Met wat hulp van papa, beleefde het festival in 2016 zijn eerste editie. Nu staat de vierde editie voor de deur, mét een extra dag ten opzichte van voorgaande edities. Waar het festival voorheen op vrijdag startte, begint Mandala nu op donderdag. Deze dag staat in het teken van non-muzikale activiteiten.

Mandala Festival vindt plaats van 27 juni tot en met 30 juni op Vakantiepark De Bergen in Wanroij. Tickets zijn te koop op mandalafestival.com.

LINE-UP

Arabic by Night – Awanto 3 – Baba Stiltz (SWE) – Band of Misfits – Belle and The Beats – Boka de Banjul (GMB) – Broken Brass Ensemble – Carlos Valdes – Cascata Records vs Arjuna Schiks – Cinnaman – David Vunk – Elias Mazian – Evil Empire Orchestra (BE) – Fresku – Gaye Su Akyol (TUR) – Het Gezelschap – Interstellar Funk – Juiceboxxx (USA) – Kamma – Luis Rosenberg (GER) – Marlon Benjamins – Masalo – Max Abysmal – Melon – Mino Abadier – Naft (BE) – Omar Souleyman (SYR) – Origins – Palmbomen II (dj-set) – Philou Louzolo – Power to the Pipo & Eric Vloeimans – Purplepink – Real Farmer – Samuel Deep – San Proper – Sanja – T.Raumschmiere (GER) – Terakaft (MLI) – The Mauskovic Dance Band – The Magic Mumble Jumble – Titia – Tom Trago – Umeme – Vive La Fête (BE) – Walden – William Djoko – ZEP & Friends

TRIBES

Casa de la Musica – Club la Noche – Dunja-Dunja – Elysium – Forest of Enlightenment – Inner Kid – Kula – Lane of Nomads – Live Circle – Marhaba – Secret Goa – SOUQ – Temple of Spirits – Tiki Tiki – Trees of Chi – Wandering Woods