De sensationele audiovisuele bewegende kunstinstallatie SKALAR van lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kanding Ray zal in januari 2020 in Amsterdam te zien zijn. Deze grootschalige artistieke productie is een samenwerking tussen de Berlijnse ontwerp- en kunst studio WHITEvoid, Amsterdamse dance promotors Audio Obscura en Westergas, een van de belangrijkste culturele locaties van de stad. Na de succesvolle première in Berlijn in 2018, waar het spektakel duizenden bezoekers trok, is de Gashouder van 10 januari tot en met 5 februari 2020 tijdelijk het toneel voor deze bijzondere ervaring waarbij een mix van bewegende spiegels, perfect gesynchroniseerde lichtstralen en soundscapes samenkomen. 

Het is de eerste keer dat een tentoonstelling van dit formaat naar Amsterdam komt. SKALAR is een kunstwerk dat met de effecten van licht en geluid inspeelt op de menselijke perceptie, waarbij de makers een verhaal vertellen door middel van lichtstralen, bewegende spiegels en surround sound die op elkaar reageren. SKALAR biedt bezoekers een vorm van meditatie aan waarbij de aard en essentie van menselijke emoties centraal staan en de kunstenaars dit door middel van licht kunnen manipuleren. 

De tentoonstelling is dagelijks geopend in de middag en avond en bezoekers zijn vrij om zo lang te blijven als ze willen terwijl de installatie voortdurend doorloopt. SKALAR kan op verschillende manier worden ervaren; staand, liggend, langzaam dansend of starend naar de verbluffende schoonheid die de bezoeker omringt. 

Als hoogtepunt zullen Christopher Bauder en Kanding Ray tijdens twee weekenden exclusieve SKALAR live shows geven. De live shows zijn een uitgebreide en geïntensiveerde versie van de cyclus, die de bezoekers tijdens de tentoonstelling ervaren, waarbij de artiesten gechoreografeerd licht en elektronische muziek in real-time tot leven brengen. 

SKALAR zal te zien zijn in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. De geschiedenis van deze iconische locatie gaat terug tot 1902 en is sindsdien een podium geweest voor vele audiovisuele shows; hierdoor is het de perfecte match met SKALAR

Woorden doen geen recht aan deze tijdelijke indrukwekkende kunstervaring, dus kijk voor een voorproefje alvast de Amsterdam trailer en de video van de SKALAR première in Berlijn in 2018. Tickets voor SKALAR zijn vanaf nu te koop via deze link

TENTOONSTELLING
Vrijdag 10.01.2020 tot en met woensdag 05.02.2020 

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag                      15.00 – 23.00
Vrijdag en zaterdag                                                          13.00 – 23.00
Zondag                                                                             13.00 – 21.00 
Zaterdag (op dagen van de live shows)                           13.00 – 19.30

LIVE SHOWS
Zaterdag 18 januari – 21.30 uur
Zaterdag 25 januari – 21.30 uur

TICKETS
Tickets voor SKALAR zijn verkrijgbaar via skalar.audio-obscura.com