Zaterdag 5 oktober slaan De Jeugd Van Tegenwoordig, Merol, Idaly, Sjaak, Gotu Jim en twee bijzondere Mystery Guests de handen ineen voor de bescherming van de Amazone. Tijdens het benefietconcert “Brandend Bos Benefiet” in de Amsterdamse poptempel Paradiso, wordt muziek ingezet om de bewustwording van mensen te vergroten over de verwoesting van het Amazonegebied. Door samen te komen tijdens het benefietconcert komen de artiesten en het publiek in actie voor de Amazone. 

“Brandend Bos Benefiet” is een initiatief van ESJA Events. Op 5 oktober zal er een avondvullend programma worden gepresenteerd in Paradiso met muziek en inhoud. De situatie in de Amazone wordt visueel gepresenteerd en ondersteund met mogelijkheden hoe het publiek in het alledaagse leven kan helpen bij het beschermen van de Amazone. Daarnaast zal geld worden ingezameld voor Hivos en FAWAKA, organisaties die het geld zullen gebruiken om de Amazone te beschermen en de bewustwording over dit onderwerp te vergroten onder jongeren in Nederland. 

In aanloop naar het concert zal maandag 30 september de Amazonekas worden geopend in de Hortus te Amsterdam. Van 1 t/m 4 oktober zal er om 15.30 uur een les over de Amazone worden geven door FAWAKA. Kinderen hebben vanaf 15.00 uur met een begeleider gratis toegang tot de Hortus als ze vertellen voor de Amazone les te komen. Maandag tijdens de officiële opening zal ook de sms actie worden gelanceerd. Om de Amazone te steunen sms STEUNDEAMAZONE naar 4333 en geef daarmee € 3,-. 

Esther Gramsma & Jaap Bartels, namens initiatiefnemer ESJA Events: 

“De Amazone staat letterlijk in brand vanwege keuzes die we als maatschappij maken. Hier kunnen we onze ogen niet voor sluiten. De negatieve impact van de verwoesting van de Amazone is niet alleen lokaal, maar wereldwijd. Ook al lijkt het soms zo, het is geen ver-van- mijn-bed-show en mensen in Nederland zijn niet machteloos. Sterker nog, met relatief simpele aanpassingen in het dagelijks leven kan iedereen een verschil maken en helpen om de Amazone te beschermen. 

Het is fantastisch om te zien hoe alles bij elkaar is gekomen en de creatieve en non-profit industrie samenkomen om hier een licht op te schijnen” 

LINE-UP De Jeugd Van Tegenwoordig Merol Idaly Sjaak Gotu Jim * Mystery Guest * * Mystery Guest * 

TIJDSTIP 18:00

Deuren open 19:00

Start show 21:30

Einde show

Koop hier je tickets.