Op vrijdag 18 oktober host Detroit Swindle’s platenlabel Heist Recordings samen met het legendarische label Eglo Records een showcase tijdens het Amsterdam Dance Event. Detroit Swindle hebben speciale gasten uit Italië uitgenodigd: het Nu Guinea duo speelt een speciale hybride dj set met live keys. Daarnaast zijn Heist label artiesten Perdu (NL) en Volcov (IT), wiens remix voor Detroit Swindle vlak na het ADE op Heist uitkomt, erbij in zaal 1. Eglo Records viert z’n tiende verjaardag en laat daarvoor de enige echte turntablist J. Rocc uit Los Angeles overvliegen voor een wel heel bijzondere dj set. Naast labeleigenaar Alexander Nut (UK) is ook Amsterdams hardst rijzende ster Kléo geboekt. 

Sinds de opening van Claire geeft Heist Recordings opwindende showcases tijdens het ADE. Na bomvolle edities met headliners zoals Matthew Herbert, Eclair Fifi en Kornel Kovacs, is het nu tijd om de Italiaanse route te nemen. Nu Guinea’s sound kan het beste worden omschreven als onbeschrijfelijk opzwepend, avontuurlijk en dansbaar. Hun world/disco/funk/house DJ set met daarbij nog een extra live element in de vorm van een te gekke synthesizer, maakt dat je de dansvloer niet meer afkomt. Labeleigenaren Detroit Swindle en hun nieuwste remixer Volcov (hun gezamenlijke EP komt binnenkort uit op Heist) zijn ook te vinden achter de draaitafels van Claire. Perdu is gekroond tot kroonprins van het Amsterdamse (en ver daarbuiten) nachtleven, dus het is alleen maar passend dat de Heist artiest de dansvloer afsluit. 

Eglo Records Eglo is een Londons platenlabel, gerund door Alexander Nut sinds 2009. Het is de thuisbasis van extraordinaire artiesten als Floating Points, Funkineven, Fatima, Steve Spacek, Henry Wu, K15 en vele anderen. Om het tienjarig bestaan extra groot te vieren, geven ze feesten over de hele wereld en doen ze wat bijzondere projecten zoals de release van een vinyl only single van K15. We zijn blij dat we dit legendarische label als hosting partner hebben op vrijdag 18 oktober met special guest J. Rocc uit LA, labeleigenaar Alexander Nut en Amsterdams eigen Kléo. 

J. Rocc De originele turntablist, oprichter van de Beat Junkies, de funky president, J Dilla & Madlib partner, Stones Throw signee; J. Rocc is het allemaal. Als Jazzy Jeff, Obert, A-Trak en Benji B allemaal zeggen dat hij de beste club DJ ter wereld is, misschien moeten we dan luisteren en de kans om hem na drie jaar weer eens in een lokale dj booth te zien absoluut niet missen. De legende die J. Rocc is, komt platen draaien in Amsterdam tijdens onze ADE showcase in de Claire; verwacht een bijzondere, zeldzame en dampende set van house, hip-hop en alles er tussenin. 

Claire Sinds haar opening in 2016 ziet Claire het als haar missie om in een warme setting de ruimte en vrijheid te creëren waarin de voorhoede van vooruitstrevende elektronische muziek kan excelleren en lokaal talent dat een podium verdient, het ook krijgt. Met de enthousiasmerende line-up van ADE 2019, waar de grens tussen headliner en kind aan huis opvallend vaag is, is de volwassenwording van Claire en haar missie nauwelijks te ontkennen. 

VRIJ18OKT ADE @ Claire: HEIST RECORDINGS x EGLO RECORDS

Location: Claire, Amsterdam (NL) Time: 23.00 uur – 07.00 uur 

Line up: J. Rocc, Nu Guinea (dj set + live keys), Detroit Swindle, Perdu, Volcov, Alexander Nut & Kléo

Tickets: 1e Pre sale: €17,50 (incl fee) 2e Pre sale: €25,- (incl fee) 3e Pre sale: €27,50 (incl fee)

FB event: https://www.facebook.com/events/803022470100430/

RA event: https://www.residentadvisor.net/events/1304807

Tickets via Claire.nl | via resident advisor